Egymilliárdra perli a Marsot a Meztelen Cowboy

2008.02.19. 09:10

Beperelte a Meztelen Cowboy, New York egyik állandó utcai látványossága az édességipari Mars konszernt védjegye lenyúlásáért.

Robert Bruck, aki fehér cowboykalapban, fehér cowboycsizmában és alsógatyáját egy szál gitárral takarva penget nap mint nap a Times Square-en, népszerű figura a New York-iak és a turisták körében.

Bruck nem nézte jó szemmel, amikor a Mars édességipari vállalat marketingesei új hirdetésükben átvették jól kitalált védjegyét, és saját M&M's cukorkájukat öltöztették Meztelen Cowboy-jelmezbe. A gatyóban, csizmában és kalapban gitározó animált édességről szóló reklámmal pedig éppen a Time Square-en található boltjukban lepték meg a vásárlókat, írta a New York Post.

A cowboyunk ezért jogi képviselői tanácsára bírósághoz fordult, és több mint egymilliárd forintnyi összegnek megfelelő kártérítési igényelt.

A Meztelen Cowboy-imázs 37 éves védelmezője így érvelt: "Mindenem, amim van, a gatyóm. Marketingszempontból ez a legremekebb dolog, amit valaha kitaláltak. Ellenállhatatlan."

A Mars egyelőre nem kommentálta a történteket, csupán csöndben visszavonulót fújt: a új cukorreklám eltűnt két hirdetőtábláról.