Andrea, Ilma
7 °C
18 °C

Elhunyt Antal Imre

2008. 04. 15. 10:29

Életének 73. évében, hosszú betegség után elhunyt Antal Imre. Az előrehaladott rákkal küzdő műsorvezető-humoristát, egykori zongoraművészt már csaknem két hónapja Hospice-házban ápolták.

Antal Imre 1935. július 31-én született Hódmezővásárhelyen. Orvosnak készült, de majdnem teljesen véletlenül zongorista lett belőle. Ugyanis elkísérte unokabátyját zongoraórára, a zongoratanárnő pedig felfigyelt az érdeklődő srácra, meghallgatta és felfedezte. A kis Imre először nem tudott otthon gyakorolni, furcsa módon zongorához a háború segítette hozzá. Egy ismerős család lakása bombatalálatot kapott, így zongorájukat Antal Imre szüleinél helyezték el. Később Szegeden a konzervatóriumban, majd Pesten az Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1959-ben végzett. Ekkortól indul zongorista karrierje, az Országos Filharmónia szólistájaként a világ minden szegletében föllépett. Számos nemzetközi versenyről hozott el díjakat, 1966-ban a budapesti Liszt Ferenc-versenyen első díjjal jutalmazták.

A televíziózással Békés József hozta össze. Antal gyakran látogatta a Fiatal Művészek Klubját, ahol már ekkor is hozta a jól megszokott formáját, zongorázás előtt és után vicces sztorikat mesélt a társaságnak. Békés József, a televízió szerkesztője egyből meglátta benne a született televíziós tehetséget, akit csak be kell lökni a kamerák elé, és máris nyomja a sódert. Egyes életrajzok szerint a Könnyű-e együtt élni veled? című házaspárbaj-típusú műsorban próbálták ki először Antal rátermettségét. Antal Imre önéletrajzi anekdotafüzérében viszont arról vall, hogy a Köszöntőben műsorvezetősködött először, ebben a műsorban nyári építőtáborokban dolgozó fiatalokat köszöntötték. Akár Köszöntő, akár házaspárbaj, a lényeg, hogy Antal tökéletesen bevált, hiszen egyáltalán nem volt lámpalázas, ráadásul könnyedén memorizált több oldalas összekötőszövegeket. Ezek után Békés József szerkesztő kínálta meg az emlékezetes Halló fiúk! Halló lányok! műsorvezetői posztjával is, amely műsor először 1966 januárjában jelentkezett és a fiataloknak szólt. A "zongoraművész-játékvezetőt" – ahogy akkoriban szólt a titulusa – televíziós szereplései még népszerűbbé tették, mint addig volt. Egyébként ez volt az első olyan televíziós műsor, amely az ifjúság gondjaival-bajaival foglalkozott, kiharcolták például, hogy a fiatalok viselhessenek farmert az iskolában vagy munkahelyen.

Tévés karrierje kezdetben együtt futott a zongorista karrierrel, egészen betegségéig. 1970-ben kezdtek jobb kezének ujjai görcsölni, ez, az akkor még gyógyíthatatlan betegség törte derékba zongoraművészi pályafutását. Életének ez a fordulata annyira megviselte, hogy öngyilkossági gondolatok is foglalkoztatták ekkoriban. Szerencsés módon 1972-ben az Országos Filharmóniától át tudott igazolni a Magyar Televízió szórakoztató és zenei főosztályához. Innentől kezdve nőtte ki magát azzá a televíziós személyiséggé, akinek főleg ismerjük: a Szilveszteri kabarék, Ki mit tud?-ok, Röpülj pávák, a Magyar Televízió Nemzetközi Karmester-versenyeinek konferansziéja. Sokan emlékeznek arra a szilveszteri műsorra, amelyben Gina Lollobrigida volt a sztárvendég, Antal Imre számára is életre szóló élményt jelentett, hogy ő készíthetett interjút a darázsderekú filmcsillaggal.

De nem csak televíziós műsorokban szerepelt, hanem tévéjátékokban és mozifilmekben is. A Bors című sorozatban Dániel Edét alakította, epizódszerepekben pedig feltűnt a Szemüvegesek, a Szevasz Vera!, a Circus Maximus, A nagy kék jelzés – avagy a hűség jutalma, a Hamis Izabella, a Kojak Budapesten, a Tíz év múlva és az Ezek a fiatalok című mozifilmekben is. Mégis leginkább az 1981-től induló Szeszélyes évszakok műsorvezetőjeként emlékeznek rá a legtöbben.

2004 -ben az MTV megszünteti az amúgy is egyre gyengébb Szeszélyes évszakokat, Antal Imrét elbocsátják, innentől kezdődik kálváriája, ami a bulvármagazinoknak állandó témát biztosított egészen a legutóbbi időkig. Igaz, 2004 októberében az MTV Örökös tagjává választják, de jobbára mégis inkább betegségekről, kórházi kezelésekről, kifizetetlen számlákról szóltak a cikkek, Anettkák, Lajcsik, Józsefek vették pártfogásukba, adakoztak, segítettek. És időnként fel-feltűntek a környezetében olyan "jóakarók" is, akik feltételezhetően inkább a művész apanázsára pályáztak. 2006 novemberétől egy időre visszatért a képernyőre, méghozzá az RTL Klubra a Szeszélyesben, ez a műsor már szórakoztatónak nem volt nevezhető, de kis jóakarattal tekinthetjük az egyre betegebb művész megsegítésének. Az utóbbi időben már csak betegségéről érkeztek a hírek, lassan az újraindított Szeszélyesből is eltűnt.

Hozzászólások (100)

 • Thomas_Urban2008.04.15 13:28:24

  Ekkora fos cikket bazeg. Az index megint kitett magáért. Még lezárása sincs basszus. Imruska nem ezt érdemelte.

 • kopa12008.04.15 13:29:57

  Isten nyugosztalja!

  Kiskoromban a Szeszélyes Évszakokon nőttem fel, amit nagyon élveztem :D

 • fmarci752008.04.15 13:30:49

  Istel Vele !  Csocsesz : Sajnálom, hogy Te megszülettél anno. Dehát ez van... Sajnos nem lehet visszacsinálni.

 • Fekete Pákó2008.04.15 13:35:47

  Nyugodjon békében! Nagyon tehetséges zongoraművész volt, de túl tudta tenni magát a karrerjét derékba törő betegségen, és más területen is maradandót tudott alkotni. Az élete végén történt dolgok méltatlanok voltak hozzá, úgy gondolom.

 • Roy2008.04.15 13:35:56

  Egy nagyszerű embert veszítettünk el. Minden műfajban otthon volt. Személyesen is ismertem (MTV). Nagyszerű ember, és munkatárs volt. Mindig jó hangulatú volt, még akkor is mikor már mindenkinek a haja szála az égnek állt. Mindig meg tudta nevettetni a stáb tagjait. Senki annyi viccet nem ismert mint Ő. A munkáját mindig komolyan vette. Ő is a pótolhatatlanok közé tartozik.

  Nyugodjon békében. Emléke sokáig élni fog.

 • Fekete Pákó2008.04.15 13:36:13

  Nyugodjon békében! Nagyon tehetséges zongoraművész volt, de túl tudta tenni magát a karrerjét derékba törő betegségen, és más területen is maradandót tudott alkotni. Az élete végén történt dolgok méltatlanok voltak hozzá, úgy gondolom.

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 13:37:01

  Mint egykori barátnőm mondta: az egyetlen konferanszié az országban.

  Sajnos, ma már csak múlt időben.  Ő tudott úgy műsort vezetni, hogy nem szarról-fingról-hányásról szóltak a poénok, mint Fábrik úrnál - és mégis humoros volt. Illetve _ő_ humoros volt.

  Ja igen, és neki nem létezett váratlan helyzet műsor közben, akkora volt az improvizációs készsége, soha nem jött zavarba - ezt rajta kívül magyar színpadokon csak Hofi Gézáról lehetett elmondani.  Azt kevesen tudják, hogy sok nyelven is beszélt, talán a Savaria táncversenyeken volt, amikor legalább 5-6 nyelven tolmácsolt (akkoriban ugye még nem volt ez a tolmács rádión át fülbe súg technika, mint mai "nagyjainknál" - bizony, ott ő kérdezett és fordított).  Akiknek meg az fáj, hogy kivételeztek vele a mentők stb.: megérdemelte. Egy országot szórakoztatott.  Ui.:

  Pözdör

  ""Dehogy halok meg. Ezeknek?" (Antal Imre)"

  Ez mondjuk Hofi poénja volt, közvetlen a rendszerváltás után, az egykori, de már nyugdíjas pártfunkcikról.

  Volt Antal Imrének elég sajátja ahhoz, hogy ne más tollával ékesítsük.

 • Ford Fairlane2008.04.15 13:39:28

  Szegény-szegény Antal Imre! Nagyon szerettük őt, az egész család! Isten nyugosztalja!  csocsesz, te meg dögölj meg!

 • cenzúra forever2008.04.15 13:40:07

  Na, ma este akkor végre leadhatja a kókusztól az aktívig az összes szennyműsor a 2 éve készen álló műsorát a haláláról. Kíváncsi vagyok, az indexen mikor írták ezt a cikket...

 • Vájett Törp2008.04.15 13:50:53

  Mikor elmesélte, hogy a 2. vh alatt a nagyszüleivel Hódmezővhelyen laktak, ott éltek ét egy bombatámadást az óvóhelyen...

  Mikor vége lett a bombázásnak, nagymama felküldte nagypapát, nézne már körül, mi a helyzet? Nagypapa fel, látott többek közt egy német tankot, visszament a pincébe és jelentette: "Egy Tigris áll a kapu előtt"

  Mire a nagyi: "Úristen, mi jöhet még?!"

 • Rokakoma2008.04.15 13:59:07

  Nyugodj békében Imre! :-(((

  Most már jó helyen van, nem tudják b******ni.

 • rabugya2008.04.15 14:09:43

  Ott Fent majd elfoglalja a helyét a többi nagy között és elmeséli nekik a többezer viccet, amit csak Ő tudott olyan remekül előadni, és azok a röhögéstől fetrengve Vele együtt mind visszapottyannak ide, közénk. De jó lenne. R.I.P.

 • Autószerető2008.04.15 14:19:04

  Most már nincs betegség, fájdalom, csak zongorázás és viccmesélés.  Nem ment el nyomtalanul.  Isten Vele!

 • dunken2008.04.15 14:38:50

  "Itt a tavasz lehellete, hehehe hehehe!"  Emlékeztek rá? Talán Nyomasek Bobótól van az idézet?

 • feketefityma2008.04.15 14:46:49

  "Meglocsollak hehehehe" - így emlékszem.

  és

  "Érik már a pufók retek, én az idén UFO-t vetek"  Csocsessz: hát te "egy roppant hülye vaol" és "alapból vicces", de máskor inkább menj egy kört a rózsaszín bicikliddel.

 • Inimma2008.04.15 14:47:36

  R.I.P.

 • Helipilot2008.04.15 14:49:35

  Köszönöm a rengeteg vidám percet, a felejthetetlen poénokat.

  Jó utat, könnyű álmot MŰVÉSZ ÚR!  PS: Fogynak nagyjaink, lassan lemennek akik évtizedeken át valamilyen módon "részesei" voltak életünknek, akik könnyebbé tették elviselni ezt a néha elviselhetetlen Kárpát-medencei valóságot. Átadják helyüket a kérész életű "sztároknak", akiket ma istenít a nagyérdemű, de holnap már senki sem emlékszik rájuk. Gondolom, sokan egyetértetek velem, rossz irányba robog a vonatunk, de kiszállni nem lehet. Vajon ki lesz a következő, akire majd csak halála után fogunk ismét emlékezni?

 • sniffí2008.04.15 14:55:08

  Sajnálom

  Reméltem, velem lesz a Plútón is

  Nem csak emléke

 • magampista2008.04.15 14:57:52

  Azért ma is vannak nagyszerű emberek, akikre majd 30-40-50 év múlva hasonlóan fognak emlékezni az akkori fiatalok, nyugodj meg - és most nem a vv sztárokra gondolok, meg a csöcsös tyúkokra...

  Az biztos, hogy Mindeki Imrusa sok vidám percet szerzett generációknak.

 • mqqq2008.04.15 14:59:02

  RIP

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 15:11:07

  dunken

  Klasszikust idézni csak pontosan:

  "Itt a tavasz lehelete, hihi-haha-huhu-hehe!"

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 15:13:04

  magampista

  Mondanál neveket?

  Mert én jól körülnézve sem nagyon látok ilyet.  (Michelle Wild és hasonló sztárok? Mert ma ezek folynak mindenhonnan.)

 • hajo8042008.04.15 15:15:11

  Gyugodjon Békében Antal Imre bácsi.

  Legalább akkora klasszikus volt mint Hofi Géza.

 • baraka2008.04.15 15:17:11

  Nyugodjon békében, igazi klasszis klasszikus. Volt...

 • orultvagyok2008.04.15 15:22:10

  Nem tudom miért kell átvenni ezt a R.I.P szöveget...

  Nyugodjék békében Antal Imre!

 • bkri2008.04.15 15:23:36

  Nagyon sajnálom.

  Nyugodjék békében! :(

 • chlorohydra2008.04.15 15:27:37

  Érdekli a fenét, személy szerint én nem találom értékesnek az 'életművét' ... Hofihoz hasonlítani meg aztán végképp hülyeség. Nem akarom holtában bántani, úgyis rúgtak bele már elegen még életében.

 • müszi2008.04.15 15:33:42

  nekem a fiatal éveim tv-jét Antal Imre egyénisége hozza elő. egymaga többet ért mint a mai politikai kultúrális társadalom! Emlékét őrizzük meg! müszi

 • Vámpír2008.04.15 15:37:22

  Várható volt hogy nem húzza már soká ilyen betegen,mégis meglepett amikor megtudtam a hírt.

  Antal Imrét nem lehet pótolni,nyugodjék békében!

 • magampista2008.04.15 15:46:40

  dr. Veér Farkas

  Mennyi kiváló fiatal és nem fiatal színészünk, zenészünk van, mennyi érdekes, különleges személyiség az élet különböző területein - ha neked az ismereteid csak Michelle Wild-ig jutnak, akkor nem tudok segíteni - az előbb is azt írtam.

 • cubalibre2008.04.15 15:52:59

  Valaki már mondta, hogy hagyjuk már a RIP-ezést, nem magyar. Így van.

  A.B.F. R. A. = A Békés Feltámadás Reményében Aludjék.

 • napsee2008.04.15 15:54:14

  ..."Művész volt, hazafi volt, hatalmas volt, intelligens és művelt volt - milliónyi olyan dolgot tett, amelyek generációk életét határozták meg, sőt, a mai napig hatással vannak. Több nyelven beszélt folyékonyan, brilliáns memóriával rendelkezett, zongoraművész volt...Órákig sorolhatnánk, mi mindent tudott"...  ÉS MELEG VOLT!  Egy felmérés szerint ha 2020ban születne újra, vagy meg, és az édesanyja abba a 97%nyi emberbe tartozna, akik a melegek elvetetése mellett döntenének majd,(az orvos tudománynak köszönhatően) Antal Imre, bármekkora óriás is, sose születne újra, vagy épp meg.  Nyugodjék békében!

 • Atys2008.04.15 15:58:15  'már jön is a naspolya' • Tatuka2008.04.15 16:00:46

  Örülök, hogy már nem fáj neki semmi.

  Fájó hiányt hagy maga után, nemcsak ő ment el, de magával vitt egy darabot is a múltunkból.

  Kicsi voltam, a felét nem értettem a Szeszélyes Évszakoknak, de mindig vártam.

  Kudlik Julival örök párost alkotnak.  Nyugodjék békében!

 • Balance Of Power2008.04.15 16:25:41

  Kivancsi leszek, megszolal-e Kuldik Julia...

  Egyebkent AI par eve MTV orokos tagga valt, ami havi brutto 500k-val jart, tehat nem kellett (volna) penzzavarban lennie. Mas kerdes, hogy elhetetlen, naiv szemelyiseg lehetett (mint sok muvesz altalaban - nem semmi vagyont herdalt el pikkpakk) es ezt nem keves "jobarat" ki is hasznalta. Remelem, azok az emberek is hasonloan meltatlanul tavoznak majd, mint maga AI.

  Aki -barmilyen emberi gyengesege ellenere- az egyik legviccesebb ember volt az orszagban es ezzel sokkal tobbet adott, mintsem azt barmivel meg lehetne fizetni. Ezredszer is visitva rohogok a Kuldikkal kozos neptanc-parodian, a Hattyuk tavan, a Nema leventen vagy akar ezen a nyulfarknyi, Derivel kozos kis felvetelen. Zsenialis! Es igen, a szellemesseg, intelligencia, muveltseg stb., ami pedig tulmutatott barmilyen ripacskodason. Nagyon sajnalom, hogy sose tudtam elcsipni a Piroskaban, ott lakunk kozel, mindig beneztem, ha arra jartam.

 • Rozi2008.04.15 16:32:11

  Ismét eggyel kevesebb JÓ EMBER. :(

 • Gringo2008.04.15 16:33:52

  Antal Imrét isten nyugosztalja.  Talán azért is emlékezik rá mindenki jó szívvel, mert nem volt megosztó személyiség, soha nem politizált, csak hozta a tőle megszokott formát.  Kudlik egy mocskos fideszbérenc ma az ország egyik felének.

 • movhu2008.04.15 16:36:59

  Részemről a Szeszélyes Évszakok által emlékezek vissza életére:  mover.blog.hu/2008/04/15/in_memoriam_szeszelyes

 • beccika2008.04.15 16:38:43

  Ez most komoly???

  Tényleg meghalt??? Annyira hihetetlenül hangzik! Jézusom, mennyire szerettem! mondhatni az ő hangján nöttem fel, és gondolom sok mindenki más is... :(

 • Fandor2008.04.15 16:39:47

  Két kétsoros Glázser Bozsó örök:  "Az ég a nap alkonyán,

  ugyanolyan Pesten, mint Tiszapalkonyán..."  "Nem tűnik a kilátás kiesnek,

  azoknak, akik a vonatból kiesnek..."

 • magampista2008.04.15 16:44:42

  beccika 2008.04.15 16:38:43  Nem, viccelnek csak - április elsejei utózengés...makkegészséges volt, vígan szaladgált, épp a krisztusi korban!

 • Balance Of Power2008.04.15 16:48:57

  Ez a kiesnek... :D:D:D

  Meg ez a Glazser Bozso - jol emlekszem, hogy azert vette at a helyet Nyomasek Bobo, mert valaki jelentkezett, hogy ot Glazser Bozsonak hivjak? :D

 • bz32552008.04.15 17:05:26

  Jók ezek a dumák, hogy "amit élete alkonyán műveltek vele, bulvármédiában, stb..." megoldás: nem kell blikket, bors-t, story-t, best-et, stb venni,nézni. Tessék hanyagolni ezeket a "színvonalas" termékeket. Amíg van rá igény addig minden "híres" emberre ez vár.... de tudom, emberi kíváncsiság hogy mi van xy "hírességgel", azt várják ezen olvasók, hogy mikor bukik, mikor hal meg ez vagy az, hogy aztán elégedetten megjegyezzék maguknak, hogy lám, ő is ember, ő is lehet olyan csóresz, mint én, vagy lám hiába volt milliárdos, mégis rokkant lett, vagy őt is elérte a halál, nem tudta "kifizetni".

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 17:11:48

  magampista

  Mennyi?

  Mert egyet sem mondtál.

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 17:13:09

  napsee  "ÉS MELEG VOLT!"  És ez ki a faszt érdekel a hozzád hasonló barmokon kívül?

 • AP2008.04.15 17:14:15

  neee

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 17:18:24

  Gringo  "Kudlik egy mocskos fideszbérenc ma az ország egyik felének."  Ezt azért nem hiszem, mint ahogy pl. Egerszegivel kapcsolatban sem, bár kétségtelenül jobban tette volna mindkettő, ha távolmarad a politikától.

 • eperkék2008.04.15 17:31:46

  Nyugodjék békében MŰVÉSZ ÚR!

 • magampista2008.04.15 17:35:40

  dr. Veér Farkas

  Minek sorolgassam? Mondom, ha te egyet sem tudsz és a kör lezárul Antal Imrével - bármennyire is nagyszerű ember volt -, akkor neked valami nagyon hiányzik.

 • drblabla2008.04.15 17:36:48

  Emlékét megörzi majd a sok-sok TV felvétel és az emberek emlékezete. Nagy múvész és nagy nevettető volt Ő. Béke poraira.

 • Caracala772008.04.15 17:41:49

  Antal nyugodjon békében!  Horte, Gringo a poltikát miért kell ebbe belevinni?

 • Uzza Ahio2008.04.15 17:49:40

  Köszönet a kellemes vidám percekért!

  Emléked örökké őrizzük "Nyomasek Bobo"!  ( www.freeweb.hu/mjd/gyertya/gyertya.php )

 • GGG772008.04.15 17:57:58

  RIP

 • georgparet2008.04.15 18:31:13

  Én még emlékszem arra, amikor a Fészek-klubbab egy zongorán működtem közre Sárközi László költői estjén, ahol Antal Imre művész, tanár úr figyelmével tüntette ki a produkciómat, s elismerő szavak mellet még ittunk s viccelődtünk is, ezek a percek örökre bennem maradnak. Antal Imre tanár úrnak minig is volt, van s lesz helye az emberek szívében s jó emlékezetében, csakúgy mint ahogy odafennt egy másik (tán szebb, jobb békésebb érában. Imre, nyugodj békében, - tisztelettel s szeretettel, georgorsos-paret Tübingenből

 • Horto2008.04.15 18:34:04

  Nyugodjon Bekeben Mester...

 • bub12008.04.15 18:38:02

  1 igazi happy karakter , mar a puszta latvanya is mosolyt csalt az arcomra

  CSAK AZ NEM HALHATATLAN KI ELFELEJTHETO!!!

 • zorglub2008.04.15 18:42:25

  Az ember, amikor láthatta, élvezte azt a kort, amiben élt.  A Kossuth díjra nem találtatott érdemesnek, talán mert nem volt hajlandó pedálozni érte, mint nem kevesen.  Gálvölgyi János - nem hiába viccelősködött azzal, hogy még neki nincs ilyen díja, - erősen középszerű, néha az amatőrség határát súroló színészként, közepes-jó humoristaként és zseniális utánzóként (ezt a műfajt már évtizedek óta nem gyakorolva) izmos nyelvezettel befuttatta önmagát.  Ismét egy ember, akinek a munkássága nem publkus, mert a televízió archívumai közzététele során olyan megoldást dolgozott ki a politika, amely sok-sok milliárd forintba kerülhetett, és gyakorlatilag senki nem fér az anyagokhoz hozzá, pedig ennek az internet korában már nem lenne szabad előfordulnia. (Nemzeti Audiovizuális Archívum, www.nava.hu)

 • mumtaz2008.04.15 18:52:19

  "Ő volt a jóság és szeretet,

  Kit elfeledni soha nem lehet"  Ő tipikusan az az ember volt, aki még a halálnak is a képébe röhög.  Nyugodjék békében!

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 18:56:26

  magampista

  Magyarul akkor hülyeséget írtál, most meg kitérő választ tudsz csak adni.

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 18:59:55

  zorglub

  Azért amit Gálvölgyiről írtál, kicsit gondold még át. Vagy nézd meg egyszer színházban.

  Gálvölgyi ugyanis nagyon jó színész. Még a színészek szerint is.

 • mumtaz2008.04.15 19:01:13

  2 perce a Reflektorban: "Az RTL Klub negyed tízkor emlékezik meg MŰSORVEZETŐJÉRŐL"  Ez bár igaz, de sérti a fülemet.

 • magampista2008.04.15 19:07:14

  dr. Veér Farkas

  Így van, hülyeséget - akkor az általad említett Gálvölgyi is egy szar, ő is csak felejthető, igaz-e?

 • gradilaci2008.04.15 19:12:59

  Nyugodjon békében Művész Úr! Legyen könnyű neki a sír, őszintén sajnálom, hogy elment.

 • dark future2008.04.15 19:14:28

  A rák már csak ilyen, sajnos. R.I.P.

 • _CaD_2008.04.15 19:29:30

  csocsessz ritkán mondok ilyet, de inkább a tefajtádból lenne eggyel kevesebb, annak szívből örülnék!

 • Indijoe2008.04.15 19:31:25

  Olvastam az önéletrajzát. Ha lehet, még viccesebb volt, mint élőben.

  Nyugodj békében, "Pami"!

 • angelique2008.04.15 19:51:28

  zorglub, nem láttad Gálvölgyit Molnár Ferenc Egy, kettő, három c. színdarabjában? Fantasztikus volt.

 • Empedocles2008.04.15 20:04:38

  R.I.P.

  Nem voltam egy eminens stréber, de az iskolatévével sokat adott nekem. Emlékszik még valaki?

 • Im.On198.82008.04.15 20:08:48

  Nyugodjék békében:(:(:(...Noha én még csak 20 vagyok,de rengeteg műsorát láttam dvd-n...hál égnek!És egyszerűen fantasztikus!!!...

 • Fandor2008.04.15 20:20:15

  Hofinak volt egy poénja a rendszerváltás után a miniszterelnökről: Antallal egy baj van.... hogy nem Imre!

 • Ruffian2008.04.15 20:20:32

  Szegeny...azt sajnalom ,hogy az utolso 4 eve ilyen volt.

 • Fandor2008.04.15 20:24:07

  Igen, tényleg, az Iskolatévében is szerepelt. Iszonyúan sokoldalú ember volt.  itt is ő, a Budapest Retro-ban kb a 3. perctől:

  youtube.com/watch?v=7qXU1-KAeHU

 • hüjehalyó2008.04.15 20:31:44

  Isten nyugosztalja! :(  Ismételni tudom csak az előttem szólóakat: kiskölökként nekem is az egyik kedvenc műsorom volt a Szeszélyes Évaszakok (abban adtak először Mr. Beant is).  Szerintem egyébként ő amolyan "kifelé nevet, de belül sír" személyiség volt. A privát életében sajnos közel sem volt olyan sikeres, mint a kamerák előtt. A közönség mindig is szerette, de pár ügyeskedő öregkorára lényegében mindenét elszedte tőle. :(

 • Karlitosz2008.04.15 20:52:32

  köszönjük meg trunkó barnabásnak és jóhumorú fiacskájának hogy a nívótlan munkáikkal lezüllesztették az egykori szeszélyes évszakokat. trunkó barnabás mellesleg a magyar biztosítók szövetségének elnöke. hobbiból bevásárolta magát a tévébe hogy a béna poénjait elsüthesse.

  köcsöhg.

 • millAh2008.04.15 20:58:16

  köszönjük, hogy volt nekünk :( nyugodjék békében

 • pingwin2008.04.15 21:05:42

  r.i.p.

 • Pius2008.04.15 21:23:13

  A videókat miért szedték ki? :(

 • varjúember2008.04.15 21:28:44

  Legyen neki könnyű a föld

 • speciel2008.04.15 21:38:57

  Mondjuk és (némi kivétellel) nem kedveltem, amit csinált. Azért néha ittunk eggyütt a piriben.

  Nyugodjék békében!

 • Elhárítás2008.04.15 22:00:21

  Hagyjuk már ezeket a kommunista volt, alkoholista volt, homoszexuális volt dolgokat, ha az volt, hát akkor az volt. Viszont a régi Glázser Bozsó versek még ma is fárasztanak, és senki nem tudta volna úgy elmondani ahogy ő. Remélem jól emlékszem:  Glázser Bozsó: Konzervgyári baleset  Nagy bajuszát leperzselé

  A felforralt eperzselé

  R.I.P.

 • pingpong2008.04.15 22:17:38

  nyugodjon békében :(((

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 22:18:14

  magampista  Pistám, ezt írtad:

  "Azért ma is vannak nagyszerű emberek, akikre majd 30-40-50 év múlva hasonlóan fognak emlékezni az akkori fiatalok"  Gálvölgyi szintén 60 éves már (májusban lesz annyi). Már 30 év múlva is max. azok emlékeznek rá, akik már ma sem fiatalok, 50 múlva meg már azok is halottak lesznek.

  Szóval ennek fussál neki még egyszer, és próbálj előkotorni olyan fiatalt, akire igaznak véled a kitételed.

 • dr. Veér Farkas2008.04.15 22:23:41

  Karlitosz

  Trunkó Barnabás nagyon régi humorista, akkor még talán csak tanulta a bankárszakmát, amikor már írásai hangzottak el a Rádiókabaréban (ami akkoriban, a hónap minden első hétfőjén este 7-től 9-ig, bizony nagyon színvonalas műsor volt).  A fiát nem ismerem. Az tény, hogy az RTL-es Szeszélyes már nagyon gyenge volt. De ez már nem Antal Imrén múlott.

 • apukád2008.04.15 22:42:08

  Kedves Farkas!

  Én emlékszem Kabos Gyulára, Turay Idára, Csortos Gyulára és így tovább. Életben ugyan nem láttam Őket soha, de a film csodája lehetővé tette, hogy megismerjem művészetüket. Kívánom, hogy legyen sok, ma még talán meg sem született embernek hasonló szerencséje Antal Imrével.

  Szomorú, hogy az ilyen hatalmas művészek, akik példával járhatnak előttünk egyre fogynak a közéletből.  Béke kísérje útján Művész Úr!

 • konzervman2008.04.15 22:43:50

  Emma és Bebi: ritka egy gusztustalan némberek vagytok ti.

  Mindig is tudtam, hogy nem az ostobaság és a rosszindulat, hanem az irigység, a rosszindulat és az aljasság a legveszedelmesebb dolog a világon.  Na ebből a háromból ti jelesre vizsgáztatok!  Mit tehetett arról ez a szerencsétlen ember, hogy elismert és híres volt és ezért a mentő hamarabb bevitte?  Pitiáner, kisstílu, aljasság ez.  Imrebá'! Nyugodjék békében! • dr. Veér Farkas2008.04.15 22:48:29

  apukád

  Persze, én is ezt kívánom, meg azt is, hogy a fiatalok közt is sok ilyen legyen.  Csak egyet sem látok.  Nagyjából a mai 50-60 évesek az utolsó korosztály, akikben még látni fantáziát, és képernyre is kerülnek (valószínűleg azért, mert ők annak idején ismertek lettek, és így vagy úgy kiköveteli őket a nép).

  A fiatalabb korosztályból kikerülő "sztárok" vagy tehetségtelen és jellegtelen percemberkék az összes televízióban-interneten (Szellő István? Marsi Anikó? a Mi kérünk elnézést stábja? Fábry? - na ne már...), vagy kurvák ("pornósztárok").

 • Porkő2008.04.15 22:57:20

  Nyugodjék békében!

  Az egyik legszórakoztatóbb ember volt akivel valaha találkoztam.

  1989-ben a Wallenberg című filmdráma egyik epizódszerepében, egy próbán, egy apró mozdulattal úgy szabadította fel, egy félszáz fős nemzetközi filmstáb napok alatt felgyülemlett feszültségét, amiről csak Karinthy zseniális művében olvashatunk.

  Utoljára egy „Titkos hely” című rövidjátékfilm forgatásán találkoztam vele személyesen.

  A szerepe is elég vicces volt, Elvis öreg meggágyult producerét, az idős Parker ezredest játszotta kiválóan. De az igazi röhej tárgya az volt, hogy a forgatás után vacsorameghívása volt Anettka lakására, ahol addig még nem járt. Izgult, készült, pezsgett, virágot rendelt, miközben ontotta Magából a poénokat, mindenki dőlt a röhögéstől. Ez éltette. Szeretetreméltó, pótolhatatlan személyiség…volt.

 • peca10002008.04.15 22:57:51

  Kár érte. A mostani Szeszélyesnél látszott rajta, hogy neki sem tetszik a műsor. A régi Szeszélyes viszont fenomenális volt. Én is mindíg vártam, és olyan jókat röhögtem rajta; ahogy előadta a vicceket, meg amikor felsorolta, hogy a következő bohózatban ki fog szerepelni, és az utolsó színészt legjobb jelzőkkel ileltve már sejtette az ember, hogy ő lesz az. Viszont, hogy milyen volt a magánélete, azt ne firtassuk. Ember volt ő is. Ja és Gálvölgyit ne fikázzátok! Csak változik a kor izléséhez a humora, és azt is jól csinálja. És a Heti Hetesben is ő a leghumorosabb. Csak ő maradt, meg a Fábri (na jó, ő külön kategória)

 • Burzsoá Punk2008.04.15 23:07:40

  nyugodjék békében

 • Perillustris2008.04.15 23:14:08

  De most tényleg, miért nincsenek már benn a videók?

 • sixsixone2008.04.16 00:14:01

  Én is rajta nőttem fel.A királyi tv leglazább figurája volt!Hatalmas tudással,és alázattal arra a szakmára amit a sors választott neki.  Béke poraira

  dr.Veér rossz helyen és rossz időben!

 • magampista2008.04.16 00:21:02

  Kedves dr. Veér Farkas. Sajnos olyan szűk a látóköröd, hogy érdemben nem tudsz nyilatkozni. Neked a világ úgy látom beszűkül az rtlklubra.

  Nos elmondom neked, hogy azon kívül is van élet - sőt!

  Jobb lenne, ha elmennél néha színházba, kiállításra, más egyéb kultúrális programra, hogy lásd, az képernyőn szereplőkön kívül van még egypár ember, aki tud nyújtani valamit.

  Ha nem ütnek agyon sötétséged miatt idő előtt, akkor fogsz te még áradozni mai fiatalokról is idővel.

  Addig is próbálj valamit magadba szívni - vagy legalább néha kapcsolj más adóra...

 • kacsa!2008.04.16 00:41:33

  Nyugodjék békében az öreg.

 • danken2008.04.16 02:00:14

  Nyugodjék békében, én nem is tudtam, hogy ennyire művelt ember volt, azt tudtam, hogy nagyon jó természete volt, mindenki szerette, én mint humoristát ismertem csak, szerettem a humorát, amit az utóbbi évben csináltak vele(kihasználták, kifosztották, negatív dolgok az újságokban, kiszinezve), az minősíthetettlen, imádta az életet, "a felhők felett kék az ég", ez a mondat jellemző volt rá.

 • danken2008.04.16 02:01:46

  Amikor ma hazaértem, épp eszembe jutott, hogy rég hallottam róla, aztán bekapcsoltam a teletextet, és ott volt sajnos a hír.

 • dr. Veér Farkas2008.04.16 03:56:29

  magampista

  Édes hülye gyerekem, még mindig nem bírtál kipréselni magadból a fellengzős dumád mellett egy azaz 1 nevet sem. Elő a farbával, Pityu!

  Mellesleg aki a XXI. században nincs a képernyőn, az mint előadó nem létezik. Ki kéne lépned a XVII. századból, ahol élsz. Közben felfedezték a villanyáramot, bár ahogy sejtem, te még petróleumlámpával netezel, füstjelekkel, és a szomszédod írja be a gépbe fél disznóért.

  Aki meg a kulturálist hosszú ú-val írja, az nekem ne beszéljen kultúráról meg sötétségről, mert előbbihez semmi köze, utóbbi meg a saját fejében van óriási.

 • Fandor2008.04.16 09:05:51

  Akkor hiánypótlásnak itt egy klasszikus, Antal Imre fénykorából, most tettem fel:  www.youtube.com/watch?v=t-q-OwWP4wg • Balance Of Power2008.04.16 10:29:07

  Tegnap vegigrohogtem az emlekmusorokat (mi mast lehetett volna tenni) es mivel azt kihagytak beloluk, a kedvencemet, a nepitanc-parodiat is megneztem dvd-rol. Nem lehet megunni (azt sem), csak ezredszer is visitva rohogni rajta.

  Egeszen dobbenetes volt ujra szembesulni azzal, milyen zsenialisan mondott el mennyire rossz vicceket, meg lerobbant allapotban is.  De nem ertem es nem ertem, hogy amikor mar gondok voltak, miert nem hivtak pl. szinhazakba, akar epizodszerepekre? Ha mar annyit aradozott Szinetar arrol, mennyire jo volt, amikor rendezte az Operettben. Azt hallottam valahol, hogy nem akart anno atmenni a kereskedelmi tevekhez, amikor azok indultak, de ezer es egy helyen jatszhatott volna szinhazban.

 • Kingilingi2008.04.16 18:28:19

  Mélységesen elszomorít, hogy egy ekkora művésznek ilyen méltatlan körülmények között kellett meghalnia.Kevés barátja maradt betegségére.:(

  És most mindenki, akiknek mellette kellett volna lennie szenvedésében - akár csak barátként, gondolok itt Kudlikra, Csala Zs.-ra, de hosszan lehetne sorolni biztosan - mentegetőzik, hogy nem akartak beállni az önös érdekekből segítők táborába, meg hogy ők úgy akarnak rá emlékezni, amilyen régen volt.Ezt mifelénk ÖNZÉSnek hívják. Azt hiszem, ezeknek az embereknek van mit szégyellniük!!!!! Akik pedig segítettek (Lajcsik, Anettkák, stb.), köszönet nekik érte!

  A Művész Úr pedig úgyis addig él, amíg mi életben tartjuk őt, ott benn, a szívünkben!A Mennyországban tegnap óta bizonyára remek hangulat van, irigylem az angyalokat! ;)

Május 1. hosszú hétvége

Hamarosan itt a 4 napos hétvége, foglaljon szállást 5 625 Ft / fő / éjtől

Szegeden nyaralok az idén!

Szegedi élménybeszámolóddal most egy családi nyaralást nyerhetsz!