Hétvégi programajánló zenélő filmrendezőkkel és hiphoppal

2009.03.06. 12:58 Módosítva: 2009.03.07. 10:36
Most hova, mikor és kivel? Az Index ezentúl az első két kérdésre megadja a választ. Hétvégi programajánló.

Péntek, március 6.

Dialektus Dokumentumfilm Fesztivál

plakat2009X

A Vörösmarty moziban (Üllői út 4.) és a DocuArtban (Erkel utca 15.) rendezett fesztivál a ritkán bemutatott műfaj friss alkotásait mutatja be. "AIDS-helyzet Ukrajnában, médiahack a magyar sajtóban, a görög falu polgármesterének nőszerző akciója, Elvis-imitátor román falusi tanító, belga antropológusnő a francia-guyanai indiánok közt, a Gestapo dzsipjével elszökött auswitzi foglyok, azerbajdzsáni olajmunkások, "csehszlovákul" beszélő vietnamiak, kínai öntöde Németországban" - foglalják össze a szervezők a programot.

Este hétkor a Vörösmartyban vetítik Feszt Judit és Somogyvári Gergő Csemplelevél című 23 perces filmjét. "A Lisszabonban játszódó film Nober Sanders filmlevele, amelynek segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot távoli családjával. A személyes hangvételű vallomás során a néző sok mindent megtudhat az emigráció és az új környezetbe való beilleszkedés lélektanáról."

Mutáns ritmikus est 2
A hiphop estet a PocketRocket 2 deluxe kiadása alkalmából szervezi a Tűzraktér. Fellép a M.T.R.SZ.1. nevű Zuboly közeli formáció
(Ágoston Béla, Ernőminimal Mr. Masters, Dj Snare,), Vanis&Crain, Újonc, Balek MC, Busa, Ponza, Oriza Triznyák, Ozon, Bobakrome.

Kezdés 22 órakor.
Tűzraktér, Bp. VI. Hegedű u. 3.

A belépő 700 forint

Jelen freestyle disco
Szórakoztató zenei esztrád a calypsotól a shoegazerig, a hip hoptól a norvég népies űrdiszkóig sok, sok minden, súlyos gitárriffek és/vagy szórakoztató elektronika.

Játszik: Gonnok, Med, Minek
Helyszín: Jelen, VIII. kerület Márkus Emília - Stáhly sarok
Ingyenes

Bridge To Solace-House of the Dying Sun lemezbemutató
Bridge to Solace, Born from Pain (NL), As Heart's Bleeding, Nec Pluribus Impar

Kezdés 20:00 órakor
Helyszín: Dürer Kert, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.
A belépő 1500/2000 Ft

Szombat, március 7.

Tárlatvezetés a Sarkvidéki hisztérián

A Ludwig Múzeum kiállítása a finn sztereotípiákat bemutató, kritizáló, azon nevető kiállítást a téma ismerői segítségével ismerheti meg a látogató. A tárlatvezetés 18-tól 19 óráig tart.

lumu

A Polgári Körök II. Országos Konferenciája és a Gazdakörökkel közös találkozója Püspökladányban.
„A föld, a víz és a gyermek" tematikájú eseményen 11 órakor Arnóth Sándor Püspökladány város polgármestere, mint vendéglátó köszönti a Konferencia résztvevőit. Ezt követően Bíró Ildikó országgyűlési képviselő a Polgári Körök Erkölcsi Testületének tagja a rendezvény háziasszonyának köszöntője

A konferencián fellép Jókai Anna Kossuth-díjas író, Simó József a Czegei Wass Alapítvány magyarországi elnöke, Szentmihályi Szabó Péter író, Bencze Izabella a KVI volt vezérigazgató helyettese, Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége elnöke, Lányi András Élőlánc Magyarországért elnöke, és még sokan mások.

Helyszín: Püspökladány Gellér Sándor Városi Sportcentrum
Programok: 11-től 16 óráig

Blue Note Trip - Where Dance Meets Jazz
Az A38 hajó dzsesszes-táncos partisorozata negyedik fordulójában a germán dzsessz-szextett, a hatvanas évek klasszikus kombóhangzását felelevenítő Hi-Fly Orchestra, és a kitűnő magyar retró-dzsessz-funk-beat zenekar, a Qualitons lép fel. A legendás dzsesszkiadó, a New York-i Blue Note archívumából a holland DJ Maestro válogat.

a38

Kezdés 21 óra.
Jegyek elővételben 2000 Ft, a fellépés napján: 2500 Ft

Realistic Crew és dj-ző filmrendezők
A Trafóban koncertezik a kísérleti elektronikus zenében utazó Realistic Crew és a jazzes elemeket triphoppal, reggaevel, női vokállal keverő Sadant. A fellépés után Vranik Roland, a 2004-es Szemle győztes film, a Fekete Kefe alkotója, és az 1 című játékfilm rendezője, Pater Sparrow lemezlovaskodik.

crew

Helyszín: Trafó Bár Tangó (IX. ker, Liliom u. 41.)
Kezdés: 22:00belépő: 1000 Ft

Vasárnap

Dialektus fesztivál díjnyertes filmjeinek vetítése a Vörösmarty moziban (Üllői út 4.) reggel tíztől este 10-ig.

A jegy ára 400 Ft