Rúzsa Magdniak bizonyítania kell, hogy magyar

Blikk
2009.04.09. 08:48 Módosítva: 2009.04.09. 17:35

Még nem kapta meg a magyar állampolgárságot a vajdasági énekesnő, aki 2006-ban nyerte meg a Megasztárt. "Január végén adtam be a kérelmet, de múlt héten kaptam egy levelet, hogy hiányoznak papírok - nyilatkozta a Blikknek. Nem fogadták el például a nagyapám keresztlevelét, más iratokkal is igazolnom kell, hogy magyar volt. A másik dolog, amit be kell adnom, az érettségi bizonyítványom közjegyzővel hitelesített másolata, hogy bizonyítani tudjam, magyarul tanultam." Rúzsa Magdi közel két éve intézi az állampolgárságot. A papírokért haza kell mennie Kishegyesre, de most éppen egy turné közepén van.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közölte, Rúzsa Magdi honosítási kérelmét idén január 20-án nyújtotta be. Magyar származására hivatkozva kedvezményes honosítást kért, de az ezt alátámasztó okiratot és az iskolai bizonyítványát nem csatolta.

Megkísérelték vele felvenni a kapcsolatot, de a hiánypótlási felhívás "címzett nem kereste" megjegyzéssel visszament. Ezután e-mailben és telefonon sikerült elérni.