Tekerj a tóra fesztivál a bánki tónál

2009.08.03. 18:13

Csütörtökön keződik a fővároshoz közeli Bánkon az a háromnapos fesztivál, amelynek programján egyenlő arányban jelennek meg a zenei események, a workshopok és beszélgetések. A szervezők a szubkultúrák programjaként határozták meg az eseményt.

A három színpadon lép majd fel Zuboly, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Dresch Mihály és a Kardos Négyes, a roma zenei hagyományból táplálkozó Nomada, a magyar népi muzsikát játszó Técsői Banda, valamint a marokkói zenei tradíciókat feldolgozó Chalaban. Játszik még a Másfél, a biciklis futár rapper, Buppa és a Hagesher nevű hip-hop-klezmer formáció.

A színházi programok közt látható lesz a TÁP Színház, a Tünet Együttes, a Budapesti Zsidó Színház és a Pályi János bábtársulat. látható lesz A HOPPart Társulat bemutatja A kis vakond, akinek a fejére csináltak című verses melotragédiáját.

A fesztivál workshopjain kisebbségi témákkal, zsidó és roma kultúrával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A fesztivál ideje alatt gyermekprogramok is lesznek és gyermekmegőrzőt indítanak.

Az esemény biciklibarát, ezért a szervezők a falu határában autóparkolót alakítottak ki, és biciklikölcsönzőt üzemeltetnek. De amúgy mindenkit bátorítanak arra, hogy kerékpárral jöjjön.