Egymilliárddal nőtt az MTV reklámbevétele

2009.08.06. 18:46

Több mint egymilliárd forinttal 4,95 milliárdra növelte 2008-ban nettó értékesítési bevételét a Magyar Televízió (MTV), áll a közmédium csütörtöki közleményében. A televíziót felügyelő közalapítvány előző nap hagyta jóvá az MTV 2008-as mérlegét.

A növekedés okaként elsősorban a labdarúgó Európa-bajnokságot, valamint az olimpia közvetítését említették. A két sportesemény hónapjában háromszor akkora volt a társaság kereskedelmi bevétele, mint egy évvel korábban ugyabban az időszakban.

A 2007-ben kimutatott 89 millió után a tavalyi esztendőt 166 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárták, ezzel négy éve nyereséges a társaság. Hozzáteszik, a 28 és fél milliárdos költségvetési juttatás számszerűen alig tér el az előző évitől, reálértéken viszont mintegy másfél milliárddal ér kevesebbet.

"A bevételeket és a kiadásokat továbbra is egyensúlyban kell tartani. Ez prioritás marad a gazdálkodásban, hogy folytathassuk egy modern, európai szinten is jegyzett közösségi médiavállalat felépítését" - idézi a közlemény Medveczky Balázs ügyvezető alelnököt.