Megválasztották 30 év legjobb gitárosát

2010.04.12. 15:21

A Red Hot Chili Peppers volt gitárosát, John Frusciante-t találták az elmúlt harminc év legjobb gitárosának. Megelőzte Slasht, a Radiohead, a Metallica, a Rage Against The Machine gitárosát és Prince-t is.

A BBC 6 Axe Factor-szavazásán harmincezer ember döntött arról, ki legyen az utóbbi harminc év legjobb gitárosa. A győztes John Frusciante 2008-ban lépett ki a Red Hot Chili Peppersből, tavaly jelentette meg tizedik szólóalbumát, és a Duran Duran basszusgitárosával együtt zenél a Swahili Blonde-ban.

2. Slashnek, a Guns'N'Roses hírességének arcát ember még nem látta, de haj-kalap kombójáról vagy a gitárjátékáról ismerni meg inkább?

3. A Muse-tag Matt Bellamy harmadik helye talán meglepetésnek nevezhető, itt egy gitárszólója a Hysteriából.

4. A The Smiths gitárosa, Johnny Marr lett a negyedik, aki a legnagyobb elismerésnek azt tartja, hogy olyanokkal szerepel együtt, akiket tisztel, és akik őt is tisztelik, meg egyáltalán, akik hatással voltak rá.

5. A Rage Against The Machine-ból Tom Morello az ötödik, a nyári fesztiválok rock dj-inek egyik kedvence a Killing In The Name.

A legjobb tíz között a Metallicából Kirk Hammett megelőzte a radioheades Johhny Greenwoodt, Prince-t, Jack White-ot (White Stripes) és Peter Buckot az REM-ből.