Lady Gaga 62 millió dollárt keresett

2010.06.29. 12:32
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey

Oprah Winfrey lett az első a Forbes magazin celeblistáján. A neves lap a szórakoztatóipari munkásokat rangsorolta bevételeik és ismertségük alapján.

Felméréseik szerint a tévéshow-kat vezető asszony 315 millió dolláros bevételével került az élre. Fölénye akkora, hogy tulajdonképpen egy külön listán is szerepelhetne, egyedül. A második helyezett Beyonce bevétele alapján akár segélyért is folyamodhatna.

Az énekesnő Oprah bevételének töredékét, csupán 87 millió dollárt kasszírozott művészetével. Ez is csak úgy gyűlt össze, hogy másodállást is vállalt mint divattervező és parfümkreátor.

A Forbes celeblistája nemcsak a bevételek alapján állítja sorba a sztárokat, hanem figyelembe veszi, mekkora súllyal szerepelnek a médiában. Így lehet, hogy az Avatar rendezője ugyan 210 millió dollárt szerzett filmjével, de csak harmadik lett. James Cameron tízévnyi szünet után tért vissza a listára.

Lady Gaga
Lady Gaga

A negyedik helyen egy új szereplő, Lady Gaga áll, akinek muzikális teljesítményét 62 millió dollárral honorálták hallgatói. Az ötödik egy bukott sztár, Tiger Woods, aki nem showman, hanem golfozó, ám neve mostanában leginkább szexbotránya miatt volt olvasható. Szerződései révén mégis 105 millió dollár folyt be számlájára.

A listát tavaly Angelina Jolie vezette, aki sajnos nem volt olyan szorgos, kevés filmben szerepelt, alig írtak róla az újságok, megérdemelten csúszott a 18. helyre. 
Öröm az ürömben, hogy a celebvilág a válság ellenére is jól teljesít. Míg a népszerű emberek tavaly átlagosan 41 millió dollárt kerestek, most már 47 millióból gazdálkodhatnak, összegzi a trendeket a Reuters.