Judit
3 °C
6 °C

Kender Herer könyvecskéje

2001.09.14. 16:23
Valami furcsa dolog történt a kenderrel. Amerika ennek a növénynek az alapjaira épült, aztán 1937-ben gyorsan lesöpörték a termőföldekről. Tündöklését hasznosságának, sokoldalúságának és viszonylagos igénytelenségének köszönhette. Bukását talán eufóriát előidéző hatásának?

Jack Herer
Jack Herer, a H.E.M.P. (segítsünk megszüntetni a marihuána betiltását) mozgalom vezéregyénisége, sok éves kutatómunkával hozta össze a könyvet. A mozgalom elérte, hogy Kalifornia lakossága 1976-ban megszavazhatta a marihuána orvosi célokra történő termesztését. Azóta már Arizonában, most pedig Alaszkában próbálkoznak hasonló népszavazásokkal.

Felsorolja azt a sok hülyeséget, amit az USA-ban összehordtak az utóbbi hatvanegynéhány évben a marihuánáról. És amit még ma is folyamatosan összehordanak. Persze itthon is. Nem regényt írt valamiféle összeesküvés elméletről, hanem csak a tényeket sorolja fel egymás után - mellékesen elég szárazon. A könyv a szezont a fazonnal összetévesztés tipikus esete, a marihuána betiltása. És egy furcsa szelektivizmusra is ráirányítja a figyelmet: dohány, alkohol: igen, fű: nyet.

A fű tipikus esete
Bőséges anyag található a hálón, nagyon jó kiindulási pont magának Jacknek a honlapja is. Innen akár emailt is küldhetünk neki. Aminek biztos nagyon örülne, ugyanis júliusban agyvérzést kapott. Most jött ki a kórházból. De máris tevékenykedik.

Hihető-e, amit Jack leírt vagy sem: ki-ki maga döntse el. Járjon utána. A könyvet olvasni kell, nem írni róla.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.