Pótmerítések a Titanicon

2005.04.06. 10:54
A szex élesben, az anime, és a távol-keleti horror vonzza a legtöbb nézőt a Titanicra. Pótvetítésekről és vendégekről számol be a félidőhöz érkezett Titanic fesztivál sajtóközleménye.
A 12. Titanic Filmfesztivál zárógáláján, éprilis 10-én Wong Kar-Wai 2046 című filmjét vetítik, amelyet a Budapest Film forgalmaz majd. A március 31-én indult 11 napos filmfesztivál első felében teltházzal játszották a Repülő tőrök klánja, a Gőzfiú, a Hétfői lány, az Anyámat!, a Két nővér, az Intim vallomások, a Tisztogatók, az Extrém esetek: Gombócok című filmeket a fesztivál helyszínein: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kossuth, a Toldi moziban, és az Örökmozgóban.

Elővételben csaknem minden jegy elkelt a Páncélba zárt szellem 2., a Gőzfiú című filmekre. A két anime a fesztivál két legsikeresebb filmje eddig, ezekből pótvetítést tartanak. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel pótvetítés lesz a Hétfői lány, a 9 dal és a Két nővér című filmekből is.

A Titanic filmfesztivál hivatalos honlapját eddig 16000-en látogatták meg. A sajtó és a filmszakma képviselői részére összesen 410 akkreditációt adtak ki.

Vendégek

Az elmúlt öt napban a Titanic fedélzetén vendégül látták Paul Törököt, a Northfork című amerikai film producerét. Április 6-án a fesztivál vendége lesz A nagy hullarablás és a 2004-es FIPRESCI-díj nyertes Csontodiglan című film producere, Frank Mannion. A délután fél 3 órakor tartandó sajtóvetítés után beszélgetés lesz az Uránia moziban, amit Kárpáti György moderál. A nagy hullarablás közönségvetítése április 6-án este 9 órakor lesz a Toldi moziban, amit pódiumbeszélgetés követ. Moderátor: Déri Zsolt.

A 12. Titanic Filmfesztivál egyetlen magyar bemutatója Forgács Péter El perro negro - A fekete kutya. Történetek a spanyol polgárháborúból című filmje, amit április 8-án, 20 órakor a Kossuth mozi nagytermében, a rendező jelenlétében vetítenek. A díszbemutatót követően közönségtalálkozó keretén belül találkozhatnak az alkotóval. Moderátor: Muhi Klára.

Horváth György a nyitó sajtótájékoztatón a mustra egyik büszkeségének nevezte az alkotást. A filmet Magyarországon az európai Docuzone /Cinemaneteurope nyolc ország digitális mozi premierjével egyidőben mutatja be.

A Jégbe fagyva című film producere, Mark Lavender zárja a 12. Titanic Filmfesztivál vendégeinek sorát. A nagyközönség április 9-én, este fél 10 órakor az Urániában tekintheti meg a filmet a producer jelenlétében, amit szintén pódiumbeszélgetés követ. Moderátor: Kárpáti György.

Forgalmazásra kerülő filmek:

A 12. Titanic Filmfesztivál által bemutatott filmek kínálatából az alábbiak lesznek magyar forgalmazásban (moziban vagy videón és dvd-n): SPI: Intim vallomások, Cseh álom, Keserű kávé, Változó idők, A Richard Nixon-merénylet. MOKÉP: Egy mukkot se!, Adásunkat megszakítjuk, Fényes jövő. Intersonic: A repülő tőrök klánja. Best Hollywood: 9 dal (homevideo). Warner Home Video: Tokiói keresztapák.