no

3d film készül a luxuskuplerájban

2012.12.01. 12:57

Novák Erik rendező-producer egy budapesti luxuskuplerájban játszódó politikai krimi és szerelmi sokszög több szálon futó történetét szeretné leforgatni 3D-ben, dogma módszerekkel.

"A profi 3D kamerák megjelenésével kedvet kaptam, hogy 3D-ben forgassak, kíváncsi voltam, hogy egy egyszerű, nem akcióközpontú, két vagy több ember között zajló drámai jelenetben milyen hatást kelt, ha a néző bekerül a történés terébe" - mondta a rendező-producer az Indexnek. De a másik véglet is érdekelte, hogy egy erőszakos akciójelenetben milyen hatást kelt a nézőben, ha a színészre szerelt 3D kamera szubjektív nézőpontjából látja, ahogy szájon vágják és szaltóban repül egy medencébe.

Nulla forintból, színész és filmes szakember barátai (Kivés György, Steiner Iván) segítségével, a cégtől kölcsönkapott Panasonic 3D kamerával, valamint 3D Gopro-val forgatott egy pilotot a Minden nő.... című tervhez, amit Nagy Viktorral, író alkotótársával írt. A film egy budapesti luxuskuplerájban játszódó politikai krimi és szerelmi sokszög és némi akció több szálon futó története, amit 3D-ben, dogma módszerekkel szeretnének leforgatni. 

A pilothoz hasonlóan a magyar szereplők közűl továbbra is számítanak többek közt Derzsi Jánosra, Gryllus Dorkára, Tóth Orsira, Nagy Zsoltra, Szabó Simonra, Bordán Irénre és Bordán Lilire, de a végleges casting még nem alakult ki, hiszen a film nagyrészt angolul fog forogni.

Tavaly a projekt nem nyert támogatást a magyar Filmalapnál, de a pilot és a forgatókönyv alapján angol producerek érdeklődnek a film iránt, nemzetközi piacra, főleg angol nyelven játszva, így ennek megfelelően némileg átdolgozták a forgatókönyvet.  "A film még mindig a mai Budapesten játszódik, de a karakterek és történet nemzetközibbek és színesebbek lettek, a castingnál is inkább a nemzetközi megjelenésre gondolunk" - fejtegette.  Az európai - de akár a magyar - filmgyártásban még low-budgetnek számító költségvetés finanszírozásáról jelenleg magán befektetőkkel és külföldi koproducerekkel tárgyalnak, a londoni Raindance Filmfesztivál új filmfinanszírozó alapjával együtt dolgozva.