Halálos beteg Star Trek-rajongón segített az internet

2012.12.28. 12:28

Sokszor fordult már elő, hogy az internet egy-két nap alatt elintézte azt, amit egyébként hetek vagy hónapok alatt sem lehetne. A közösségi média korában nem hülyeség a nyilvánossághoz fordulni akkor, amikor tényleg nincsen más megoldás - a közösség erejét pedig nagy hiba lenne lebecsülni, mint azt fényesen példázza egy halálos beteg Star Trek-rajongó története is.

A most 41 éves férfi évek óta szenved különféle daganatos megbetegedésekben, szívszorító történetét nem is ő, hanem a feleségének egyik barátnője tette közzé a redditen. A posztból kiderül, hogy amikor végre úgy tűnt, minden rendbe jöhet, és a Dan nevű férfinak sikerült csontvelődonort találni, és már a műtétek és a kemoterápia is biztató eredményt hozott, egy újabb daganatot fedeztek fel a testében, ami a máját támadta meg, és sajnos ezzel már nem tudnak mit kezdeni az orvosok.

Dan belenyugodott a megváltoztathatatlanba, de mindenképpen szerette volna még megnézni az új Star Trek-filmből a Hobbit IMAX-vetítése előtt leadott kilenc perces részletet. Dan gyerekkora óta hatalmas Trekkie, és ha már a filmet magát sajnos nemigen látja (jövő májusban van a bemutató), ez a kilenc perc sokat jelentett volna neki, de sajnos annyira rosszul volt aznap, amikorra jegye volt a Hobbitra, hogy kénytelen volt elcserélni a bilétát egy másik előadásra. Ahol persze nem vetítették le a várt Star Trek-előzetest.

A felesége mindezt elmesélte a barátnőjének, aki két napja kitette a redditre, és arra kérte az oldal látogatóit, osszák meg a posztot minden fórumon, hátha a film készítői belebotlanak és segítenek a haldokló utolsó kívánságának teljesítésében. Így is lett, a történetet a Cinemablendtől az MTV.com-on át a Geektyrantig mindenki átvette, a kommentelők elkezdtek buzgón kontaktokat keresni, és végül a Star Treket rendező J.J. Abrams-hez is eljutott a hír.

A történet vége meseszerű, mármint a lehetőségekhez képest: Abrams felhívta Dant, és megígérte, hogy valahogy elintézi, hogy a kilenc perces előzetest mindenképpen láthassa, de azon is elkezdett dolgozni, hogy a férfi magát a filmet is megnézhesse - jóval a mozipremier előtt.