Bombanő lesz a Star Wars 7 főszereplője?

2013.01.05. 13:07 Módosítva: 2013.01.05. 13:22

George Lucas eljegyzése mellett más Star Wars-közeli hírek is keringtek a napokban a Geektyranthoz hasonló filmes blogokon: állítólag női főszereplője lesz a Csillagok háborúja-saga 2015-ben mozikba kerülő 7. részének, és az illető nem más, mint Luke Skywalker lánya.

ClickHandler.ashx
Fotó: deviantart.com

A pletyka azért is érdekes, mert a korábban megjelent, hivatalos könyves-képregényes-konzoljátékos folytatásokban, azaz a hat mozifilmen túli, úgynevezett Expanded Universe-ben Luke-nak csak egy fia volt: a Mara Jade-től született Ben Skywalker. Persze a Lucasfilmet 4,05 milliárd dollárért megvásároló Disney-fejesek és a Lucasfilm igazgatónője, Kathleen Kennedy már nem sokkal a tranzakció után kikötötték: az új trilógiában egyáltalán nem fognak ragaszkodni az eddigi kánonhoz.

A korábbi, belsős forrásokra hivatkozó Star Wars-pletykák egyébként nem is egy, hanem egyenesen két új filmtrilógiáról szóltak. Itt az állítólagos 10-11-12. részekben mesélték volna el a Skywalker-familia újabb nemzedékének, azaz Leia és Han illetve Luke és Mara Jade gyermekeinek történetét. Elvileg itt is egy női főhősnő lett volna, ami viszont már teljesen jól illeszkedik a hivatalos Csillagok háborúja-folytatásokhoz.

Han és Leiának ugyanis itt tényleg van egy lánya, Jaina Solo, aki galaktikus polgárháborúba keveredik egy egyszerű testvérviszály miatt: ikertestvére, Jacen Solo ugyanis Jedi lovagból Darth Cadeus néven a Sötét Oldal szolgája lesz, és nemcsak fellázad az Új Köztársasággal összefonódott Jedi Rend ellen, de megöli a saját nagynénjét, Mara Jade Skywalkert is. A gonosz Sith lorddal végül a testvére, Jaina végez fénykardpárbajban, miután Jedi-ölő leckéket vett Boba Fett-től, aki egyébként ekkora már különbékét kötött a nyugdíjas, alkoholista tábornokkal, Han Solóval.