Az utolsó Alkonyat 11 Aranymálnát nyerhet

2013.01.09. 13:57
kristen-stewart-allure magazin

Ha van egy csepp humorérzéke az Aranymálnát odaítélő grémiumnak az Alkonyat-saga utolsó, Hajnalhasadás - 2. rész című darabja simán megkaphatja mint a 11 kategória díját. Az Aranymálnát minden évben azoknak a filmeknek és filmeseknek osztják ki, akik elviselhetetlenül rossz teljesítményt nyújtottak. Az Alkonyat-széria lehet a legrosszabb film, Kristen Stewart és Robert Pattinson kaphatja a legpocsékabb főszereplőknek, Taylor Lautner és Ashley Greene pedig a legrosszabb mellékszereplőknek járó gagyi szobrot.

A többi nevezett között ott van a Csatahajó, egy The Oogieloves in the Big Balloon Adventure című családi film, az Aranymálna állandó szereplője, Adam Sandler és az ő Apa ég! című filmje és az Eddie Murphy főszereplésével készült  Ezer szó, ami nálunk már csak DVD-n jelent meg. A jelöléseket a holnap bejelentésre kerülő Oscar-nevezések előtt egy nappal jelentették be, és magukat a díjakat is egy nappal az Oscar-ceremónia előtt adják majd át.

Az Alkonyat a rendezésért és az év legrosszabb párosa kategóriában is nyerhet, utóbbira nagy esélye van, hiszen a filmből két duót is jelöltek: Stewartot és Pattinsont, valamint Lautnert és Mackenzie Foy-t. Kristen Stewartot két filmért is jelölték az év legrosszabb színésznőjének, az Alkonyat mellett a Hófehérét, amiben szinte egy percig sem tudta becsukni a száját. Az Alkonyat-filmeket eddig is több Aranymálnára jelölték, de a fontosabb kategóriában nem nyertek még semmit.

Sandler tavaly tíz díjat nyert a Jack és Jill cmű vígjátékáért, ezzel rekordot állított be a díj történetében. Idén csak nyolcat vihet el, biztos fellélegzett egy kicsit. Robert Pattinson nagy ellenfele még a legrosszabb férfi alakítás kategóriában Tyler Perry, aki az Alex Cross című krimiben volt kiábrándítóan ripacs, és persze jelölték Nicolas Cage-et is, ha valaki látta a Szellemlovas: A bosszú ereje című celluloidhulladékot, az megérti, miért.

A női kategóiákban Stewart mellett Katherine Heigl, Milla Jovovich és Barbra Streisand is nyerhet szobrot. A nevezettek teljes listájáért ide kell klikkelni.