no

Nem tetszik a monacói hercegi családnak a Grace Kelly film

2013.01.18. 14:48

II. Albert, monacói herceg és testvérei közleményt adtak ki, miután egy francia lap azt állítja, ők is támogatták az anyjukról, Grace Kellyről szóló film elkészülését. A Nicole Kidman főszereplésével készült, Grace of Monaco című film szerintünk számos valótlan, és pusztán kitalált elemet tartalmaz. A hercegi család ezért hangsúlyozni kívánja, hogy ez nem egy életrajzi film, áll a közleményben.

A film 1962-ben játszódik és Grace Kelly életének mindössze hat hónapját öleli fel. Ebben az időben III. Rainier herceg figyelmét a Franciaországgal folytatott adóviták kötötték le, aminek megoldásában felesége sokat segédkezett. Eközben Alfred Hitchcock megpróbálta rábeszélni Grace Kellyt, hogy térjen vissza a filmvászonra. A közlemény szerint a hercegi családot meglepetésként érte amikor megkapták a forgatókönyvet, aminek a létrejöttében egyáltalán nem vállaltak szerepet. Számos változtatást kértek a producerektől, de nem mindet fogadták meg, ezért elutasítják, hogy a film alkotói úgy állítsák be, mintha ők mindenben támogatták volna a filmet.

„Elküldtük a forgatókönyvet a hercegnek, és számos változtatást kértek. Ezekből sokat megfogadtunk, de nem mindent”, idézi a film producerét, Pierre-Ange Le Pogam-et a BBC.   A producer szerint a film fikción alapul és nem az események valósághű feldolgozása volt a célja.

Grace Kelly ünnepelt hollywoodi színésznő volt, amikor 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez. Nicole Kidman szerint a film azt próbálja megragadni, hogyan lett a híres színésznőből hercegné. A kritikusok figyelmét azért is keltette fel a film, mert a 32 éves Grace Kellyt a 45 éves Kidman fogja alakítani.