Újabb díjat kapott az Argó-akció

2013.02.21. 10:31 Módosítva: 2013.02.21. 11:04

Újabb díjat zsebelt be Ben Affleck filmje az Argo-akció, miután Los Angeles városa a Warner Bros. Entertainmentnek ítélte a 2013-as Made in Hollywood díjat, amiért a film nagy részét Los Angelesben forgatták. A díjat csütörtökön adja át a városi tanács egyik tagja, Tom LaBonge. A díjat tavaly a The artist című film nyerte. Az Arg már eddig is rengeteg, mintegy 44 díjat kapott, és az Oscar-díj kiosztás még hátravan.

Az Argót 2011 augusztusa és novembere között forgatták Los Angelesben, és mintegy 31 millió dollárt költöttek el a gyártásra. Ebből 18,9 milliót a helyi bérleményekre, 3,6 milliót az ingatlanokra, 3 milliót a helyi szereplőkre, 1,4 milliót a helyszíndíjakra, majdnem fél millió dollárt az étkezésre, emellett több százezer dollárt a ruhákra, a jelmezekre és a helyszínbiztosításra fordítottak.

A Los Angeles-is helyszínek közül feltűnik a filmben a Beverly Hilton Hotel, az Ontario Nemzetközi Reptér, a Smoke House étterem, néhány magánház, sőt Gábor Zsa Zsa otthona is, amely a filmben Alan Arkin producer háza