Koton, hajgumi, ablakmosó – Oscar vigaszdíjak

2013.02.25. 05:45 Módosítva: 2013.02.25. 05:48

Az Oscar-gálán nincsen vesztes – hangoztatják azok, akik nem nyernek arany szobrot. Dicsőség meg elismerés is, persze persze. Egy pillanatig se higgyük el! Nyilvánvalóan a 45 ezer dolláros ajándékcsomagra gondol mindenki. A közel tíz millió forintot érő összeállításban minden van az ausztráliai nyaralástól a cirkuszbelépőn át a juharszirupig. Mi másra lenne szüksége egy milliárdos színésznek?

A Los Angeles-i Distinctive Assets marketingcég 11 éve állítja össze a már legendásnak számító csomagokat, melyek értéke egykor a százezer dollárt is meghaladta. Ugyan 2007-ben az amerikai APEH lecsapott a csomagokra, és a pénzügyi nyomozás eredményeképpen az Akadémia már nem oszt ilyen csomagokat, a Distinctive Assets azért mindig megtalálta a módját, hogy eljuttassa ajándékcsomagjait az Oscart nem nyerő színészekhez, a fellépőkhöz és a díjakat átadó hírességekhez. Lash Fary, a cég igazgatója szerint az egész célja, hogy feldobják a szomorkodó „vesztesek” másnapját.

Az idei ajándékcsomag
Az idei ajándékcsomag
A Hickies cipőfűző-helyettesítője
A Hickies cipőfűző-helyettesítője

Az ajándékcsomagba szintén bekerült egy Green Garmentónak keresztelt találmány, ami tulajdonképpen egy ronda nagy zsák. A Gleaner nevű tisztítóeszköznek viszont nagy hasznát veszi majd a már 16 Oscarra jelölt hangmérnök, Gregg Russell, amikor az Akadémia által a jelölteknek kiosztott pulóvergyűjteményéről akarja majd leszedni a rátapadt szöszmőket. Ezen kívül van itt egy csomag óvszer, karkötőnek is használható hajgumi, tequila és evőeszközök, amik az ingyenes repjegyekkel párosítva felejthetetlen emlékeket szerezhetnek a legjobb filmzene kategória deres halántékú fenegyerekeinek.

A "ronda nagy zsák"
A "ronda nagy zsák"

Ha a legnagyobb sztároknak talán nem is jelent hatalmas lehetőséget, hogy ugyanabban az ajándékpólóban tetszeleghetnek, mint bármelyik kollégájuk, vannak akik egészen jól járhatnak. Timothy Reckart és Fodhla Cronin O'Reilly a brit Nemzeti Film- és Televíziós Egyetem 26 éves végzős diákjai például, akik a legjobb animációs kisfilm kategóriában nézhetnek szembe olyan nagy nevekkel, mint a Disney vagy a Simpson-család, így még akkor is gond nélkül végigbulizhatják az év hátralévő részét, ha nem nyernek.