Nem Sam Mendes rendezi az új Bond-filmet

2013.03.06. 16:36 Módosítva: 2013.03.06. 16:38

Bár mi is biztosra vettük, mégsem Sam Mendes rendezi majd a következő Bond filmet, pedig egyértelműnek tűnt, hogy a Skyfall sikere után a következő részt is ő kapja majd. Mint azt Mendes az Empire magazinnak elmondta, nagyon nehéz döntés volt ez számára, de mostani munkái megkövetelik, hogy teljes erővel azokra koncentráljon. Mendes jelenleg a Charlie és a csokigyár színpadi adaptációján is dolgozik.

Ennek ellenére nem zárja ki, hogy egyszer majd visszatér a 007-es filmekhez. Mint elmondta, nagyon örül, hogy a Bond család része lehetett és szeretne még filmet forgatni a titkos ügynökről. „A Skyfall megrendezése az eddigi szakmai életem egyik legnagyobb élménye volt, így nagyon nehéz volt visszautasítani a következő mozira való felkérést” – mondta a rendező. Igaz, hogy korábban azt is nyilatkozta, hogy rendkívül kimerítette a forgatás, hiszen minden erejét és tudását beletette a filmbe.

Michael G. Wilson és Barbara Broccoli producerek azt mondták, elfogadják Mendes döntését, és remélik, hogy a jövőben még dolgozhatnak vele. Emellett két forgatókönyv író, Neal Purvis és Robert Wade is bejelentette, hogy nem folytatják a Bond sorozatot. Korábban még úgy volt, John Logan dolgozik majd együtt Mendessel a James Bond következő részén.

A Skyfall az eddigi legnagyobb bevételt elért mozi lett az angol jegypénztárakban, ez idáig mintegy 102 millió fontos bevételt termelt, világviszonylatban pedig túllépte az egymilliárd dolláros álomhatárt is.