Danny Boyle szerint nincs szükség a királynőre

2013.03.11. 13:05

Bár Danny Boyle még az általa rendezett Olimpiai megnyitón is szerepeltette a királynőt, mint meggyőződéses republikánus mégis úgy gondolja, az uralkodót egy megválasztott vezetőnek kellene felváltani Nagy-Britanniában. A rendező egészen biztos benne, hogy a monarchia még az ő életében megszűnik.

Az Oscar-díjas rendező szerint a monarchia már a királyi családnak is terhes, hiszen hihetetlen nagy nyomás nehezedik rájuk, és szinte nevetséges módon a rivaldafényben kell élniük. „Lehet attól még egy királyi család az országban, de Nagy-Britannia élén egy választott vezetőnek kellene állnia” – nyilatkozta Boyle.

A rendező mindezek mellett dicsérte a királynőt, a megnyitó ceremónián bemutatott kisfilmben nyújtott alakításáért, amelyben Daniel Craiggel együtt szerepelt. A rendező a Guardiannak azt is elmondta, hogy a Gettómilliomossal elért Oscar-sikere megkönnyítette a ceremónia a megrendezését. Mint mesélte, a készülődés alatt többször elhangzott az a mondat, hogy ha nem az ő elképzelései szerint mennek a dolgok, akkor nem folytatja tovább. Boyle emellett Ken Livingstone korábbi londonj polgármester szereplését is dicsérte, és mint mondta, mindenképpen szentel majd neki egy jelenetet a ceremóniáról megjelenő DVD-n.