Így menekül Brad Pitt a magyar zombik elől

2013.03.25. 10:16

Újabb trailert kapott az idei év egyik legjobban várt filmje, a részben Budapesten forgatott World War Z. A CGI-zombiktól hemzsegő első előzeteshez képest ez már nyomokban az eredeti Max Brooks-regény elemeit is tartalmazza: a főhős, Gerry Lane (természetesen őt alakítja Brad Pitt) mégsem a zombiháború turkálóból öltözködő fővezére lesz, hanem egy válaszokat kereső fickó, aki Oroszországtól a Távol-Keletig mindenhová elutazik, hogy kideríthesse a zombiinvázió okát.

A könyv nagyon jó, a Brad Pitt-film esetében viszont még mindig nagy kérdés, hogy az azonos címen kívül lesz-e még további egyezés. Mel Brooks fia ugyanis egy sort sem írt az eredeti World War Z-ben Mad Max-páncélban feszítő, túlélőparancsnok főhősről, aki a nagy fináléban a gyerekeket csalinak használva, falanxba állított öregekkel mészároltatja le egy moszkvai autógyárban az élőholtak seregét.

A magyar katona- és zombistatiszták viszont csupa ilyen jelenetről számoltak be 2011-ben, amikor a film több fontos jelenetét is Magyarországon, egy kőbányai konzervgyárban vette fel a stáb a Quantum csendjét megrendező Marc Forster vezényletével. A magyarok orosz katonákat, a zombijárvány moszkvai túlélőit és az agresszív élőholt sereg tagjait alakították a sok csúszással és az emlékezetes fegyverlefoglalással súlyosbított World War Z forgatásán. A nagyjából 150 millió dollárból készült, többször is átírt és újraforgatott zombidarálás június 23-án Z világháború címmel kerül majd a magyar mozikba. Íme a hivatalos plakát:

PHuZN9hECbOnyw 1 l
Fotó: GK Films / Plan B

Ez pedig itt a korábbi trailer: