Húsz évvel az első rész után játszódik a Függetlenség Napja folytatása

2013.03.28. 11:16

Tizenhét éve annak, hogy 1996-ban, július negyedike alkalmából bemutatatták Roland Emmerich filmjét, A függetlenség napját. A két részesre tervezett folytatás, az ID Forever (Part 1 és 2) készítői közben elárulták, hogy az újabb események pontosan húsz évvel később veszik fel a fonalat: az emberek tudják, hogy az idegenek első inváziójuk után még visszatérnek majd.

"Ez egy megváltozott világ. Mintha egy párhuzamos történet lenne" – mondják az alkotók, érzékeltetve az eltelt két évtized különbségeit. Az emberiség például felkészülten várja az űrlények támadását, hiszen az első hullámban ránk hagyott technológiát megtanuljuk kezelni, bár duplikálni még nem.

Bill Pullman most már biztosan feltűnik mindkét filmben, ám Will Smith szereplését egyelőre még nem erősítették meg. A készítők egyúttal azt is elárultak, hogy a hősök egy újabb generációjára koncentráltak, így kerül például reflektorfénybe Will Smith karakterének fia, akit Ross Bagley alakított az eredeti műben.

A Movieweb azt is megkérdezte Emmerichtől, hogy ebben a két részben mit fognak romba dönteni az idegenek, mire a rendező csak annyit válaszolt, hogy "Az emberiség újjépített mindent. Az idegeneknek viszont más tervei vannak."