Brad Pitt tankkal vadászik nácikra

2013.04.04. 18:11

Brad Pitt újra második világháborús filmben játszik. Tarantino Becstelen brigantykjában nácikat skalpolt, most meg átmegy rajtuk egy tankkal. A színész ugyanis leszerződött a Halálos iramban írójának és Az utolsó műszak rendezőjének, David Ayernek új filmjére. Ez öt katonáról szól, akik egy harckocsiban indulnak a németek ellen 1945-ben.

A rendező friss megközelítésben szeretné tálalni a régi történetet, nem a klasszikus háborús filmek stílusában. "Hihetetlen, zsigeri akciókat" és összetett, gazdag jellemábrázolást ígér, de furcsa is lenne, ha azt mondaná, hogy alig lesz benne csata és a jellemek se lesznek túlságosan kidolgozva. Tervei szerint úgy kelti életre a harckocsi ütközeteket, hogy a mai nézők is bevonva érezzék magukat.

Ayer az általa írt Kiképzés és a Halálos iramban sikere után fordult teljesen a rendezés felé és hogy nem tette rosszul, azt Az utolsó műszak sikere bizonyítja. Ez a film csak 7 millió dollárból készült és 50 milliót hozott világszerte. Nem csak a nézők, hanem a kritkusok is szerették. Az új film sokkal nehezebb feladatnak tűnik, már csak a harckocsis jelenetek miatt is, de most, hogy Brad Pitt is csatlakozott, valószínűleg sokkal többen lesznek kíváncsiak rá.

Pittből nem lesz hiány idén a mozikban: hamarosan jön az ezer változtatáson átesett zombis mozija, a World War Z, aztán The Counselor Ridley Scott rendezésében és a Twelve Years a Slave, amit Steve McQueennel, A szégyentelen rendezőjével forgatott.