18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szar poénok az év legrosszabb filmjében

2013.04.19. 09:51 Módosítva: 2013.04.19. 10:21

Horrorra akadva 5 az év legrosszabb filmje. Pedig még csak április van, de ennél szánalmasabb foshalmot idén már biztosan nem fognak vetíteni a mozik. Nem sok elviselhetetlenebb dolog van ugyanis annál, amikor egy rakás celeb (Charlie SheenMike Tyson, Lindsay LohanHeather Locklear, Snoop Dogg Lion és az Expendables 1-2-ben lövöldöző Terry Crews) fingós-hányós-szívós vicceket ereget két füstkarika között.

Régi igazság, hogy az anális banális, mégis rendszeresen visszanyúl az altesti témához a hollywoodi vígjátékgyár. Gondoljunk csak Adam Sandler kaki-pisi vicceire, Seth MacFarlane teljes életművére vagy a hamarosan trilógiává bővülő Másnaposokra. A Horrorra akadva 5 készítői azonban most olyan mélyen megmártották a fostengerben a 2000-ben nézőkre szabadított Scary Movie-brandet, hogy a végeredmény még az internet pöcegödrein (rotten.com, 9gag, Subba) szocializálódott Napiszar-generációnak is örökre megfekszi a gyomrát.

Ez különösen azért szégyenletes, mert Pat Proft és David Zucker forgatókönyvírók filmográfiájában olyan klasszikusok sorakoztak eddig, mint a Csupasz pisztoly- vagy a Rendőrakadémia-széria. Íme egy elrettentő példacsokor a mostani, megfáradt erőlködésükből:

  • A főszereplő démonszállta kislány a jégkrémet markolja és a pálcikát rágja, ám amikor a nevelőapja rászól, hogy "Fejjel lefelé!", akkor a gyerkőc feldugja a jégkrémrudat a saját fenekébe (a hasonló poénra épülő "Ezt a csövet tegye a szájába, ezt meg az ánuszába. Ja bocs, fordítva!"-rész szerencsére csak a trailerben szerepel, a filmből kidobták).
  • A család esti fogmosáshoz készülődik, ám a ház serpenyőkkel dobálózó, gonosz kísértete a pótanyuka fogkeféjét hirtelen a kutya seggébe dugja, majd vihogva visszateszi a helyére.
  • A démonszállta kislány figyelmezteti a pótanyukát, hogy ne nyisson be a ruhásszekrénybe. Az anyuka természetesen azt hiszi, hogy a gonosz kísértet hörög odabent, ezért harciasan feltépi az ajtót, ami mögött valójában a klotyón ülő, dagadt mexikói házvezetőnő durrogtat.
  • A mexikói házvezetőnő eleve egy rakás beteg, politikailag inkorrekt viccet zúdít a nyakunkba. A leggyomorforgatóbb ezek közül az a rész, ahol a házi sütésű hot dogjába saját maga nyomja bele a kolbászt (igen úgy). És erre még a fordító is rádobott egy trágyavillányival, mert a végeredményt "fos dog"-nak nevezte el. Azért viszont, hogy a következő jelenetben Sacher-torta helyett Szahar-tortát kap a főhős (ami ráadásul nem kalciummal, hanem kakalciummal van tele), Fosch marsallal és Masarykkal kellene tökön lövetni a feliratozót.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a Horrorra akadva 5 akár jó is lehetett volna, hiszen a keretsztori az elmúlt évek népszerű horrorfilmjeit figurázza ki. A Parajelenségek-széria jól ismert, biztonsági kamerás, otthoni felvételei mellé kapunk a Mama kísértetanyukájából, Ethan Hawk Sinisteréből, az Evil Dead-remake nyelvfűrészelő, végtaglevágó tinédzserein még röhögni is lehet, Josh Whedon zseniális Ház az erdő mélyénjét pedig Snoop és a füvező haverja emlegeti vagy tízszer.

Horrorra Akadva 5

Sajnos a horrorfilmek mellé behozták fölösleges szálnak a két évvel ezelőtti sikerfilmeket is. Az anyuka (Ashley Tisdale) ugyanaz a leszbikus szexről fantáziáló balett-táncos, akit Natalie Portman alakított a Fekete hattyútban. Az apuka (Simon Rex) pedig csak azért vesz részt a Majmok bolygójában megismert állatkísérletekben, hogy pár altesti poén kedvéért hazavihessen a laborból egy szarral dobálózó csimpánzt. Mondjuk a majom legalább néha vicces: amikor a néző már azt hinné, hogy a takaró alatt morzsinkál, kiderül, hogy csak egy banánt próbált meghámozni.

A legfárasztóbb mégis az, hogy a Horrorra akadva 5 meg sem próbál paródiaként működni. majdnem két óra telik el úgy, hogy tehetségtelen színészek jelenetről jelenetre újrajátsszák az elmúlt évek filmtermését, annyi különbséggel, hogy itt néha meggyullad egy kisgyerek haja vagy tökön csapja Charlie Sheent egy ajtó. Pedig pont a Két pasi meg egy kicsi kurvázó, őrült sztárja az a színész, akinek a generációja még úgy tudott fergeteges paródiafilmeket forgatni, hogy nem is kellett ismernünk az eredeti mozisikereket a röhögőgörcshöz (lásd Űrgolyhók, Fuszeklik fejedelme, Nagy durranás és társai). A Horrorra akadva 5 jó eséllyel akkorát fog bukni, hogy Sheennek már nem is kell újra meghalnia a hatodik részben.

 

IMDb: 4,2 pont
Rotten Tomatoes: 5%
Index-ítélet: 1/10

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport