Steve McQueen zsakettje 800 ezer dollárt ér

2013.07.08. 10:32

A legendás színész már önmaga egy ikon, elég csak a nevét említeni és máris kész a kiapadhatatlan beszédtéma. Az egykori sztár nevéhez már olyan prémium termék is köthető, mint az egyedi gyártású, kék árnyalatú lencsével ellátott Persol 714-es napszemüveg. A jalopnik.com értesülése szerint  A chicagoi tanú (eredeti címe: Bullitt) című filmjében viselt barna blézere került eladósorba egy aukción, ami végül 800 ezer dollárért, azaz 184 millió forintnak megfelelő összegért kelt el. Ferráriját korábban 2,3 millió dollárért vették meg.

1

Nem kis összegébe került ez annak, akinek feltett szándéka lehet, hogy Steve McQueen bőrébe bújjon. Merész vállalkozás ez, mert bármennyire is a ruha teszi az embert, egy barna zakótól még csak nem lesz színészlegenda az emberből. Arról nem is beszélve, hogy ez a darab is leginkább Steve McQueennek álhat jól.

Igaz, amennyiben egy középiskolai, retró mániás földrajztanár nyerte meg az aukciót, akkor nem lesz nehéz a second hand kordbársony zakóból kipattanni és helyette ezt magára ölteni.