A régi stábbal forog a Dumb és Dumber 2

2013.07.10. 14:49

Szeptemberben megkezdődik a Dumb and Dumber To forgatása, jelentette be Jeff Daniels Jimmy Fallon késő esti talkshowjában. A színészt elsősorban a Golden Globe-ra is jelölt Híradósok miatt látta vendégül a műsor házigazdája. A showman az adásban bevallotta, hogy imádja Daniels alakítását az HBO saját gyártású sorozatában, de a filmszerepeiért is odavan. Ennek kapcsán tette fel a kérdést, hogy visszatérnek-e még bármikor nagy kedvencei, a Dilibogyók. Jeff Daniels felfelé mutató hüvelykujjával és tipikusan "dumbésdumberes" arckifejezésével jelezte, hogy igen.

Az 1994-es első részt abban az évben mutatták be – bár Magyarországra csak egy évvel később jutott el –, amikor Jim Carrey-nek olyan filmjei jelentek meg, mint az Ace Ventura és a Maszk.

A Dilibogyók is igazi kasszasiker volt: mindössze 17 millió dollárból forgatták, de majdnem 250 milliót hozott a kasszáknál. Most, közel húsz év után úgy tűnik, hogy eljött a folytatás ideje. A hír már csak amiatt is örvendetes, mert sem Carrey szereplése, sem a Warner Bros és a New Line Cinema tervei sem voltak biztosak. Miután a Warner lemondott a folytatásról, a Universal Pictures csapott le rá.

"Már láttam a forgatókönyvet. Egészen őrülten vicces" – mondta Daniels az adásban. A stábban állítólag ott lesz szinte mindenki, aki az első résznél is tevékenykedett, ide értve többek között a rendező Farrelly-testvéreket és Jim Carrey-t is. "Középkorúak vagyunk és még mindig ugyanolyan hülyék" – tette hozzá.

A filmet minél hamarabb le akarják forgatni, hogy lehetőleg még a huszadik születésnapon (1994. december 6-án volt a premier) bemutathassák a közönségnek. A hírek szerint a költségvetés 35 millió dollár lesz.

Volt már egyébként folytatása az alaptörténetének, de a 2003-as Dumb és Dumberernek szinte semmi köze nem volt az 1994-es stábhoz. A filmet Troy Miller rendezte, nem játszott benne sem Carrey, sem Daniels, és nagyon-nagyon rossz volt. Nem csoda, hogy jóformán nem akar róla tudomást venni senki.