Lindsay Lohan pornósztárral nyomja

2013.07.11. 18:04

Fiatalság, dekadencia, szex – a legfrissebb előzetes alapján ezeket a témákat járja körbe a hamarosan már hatvanhetedik születésnapját ünneplő Paul Schrader új filmje. A The Canyons (Vétkek völgye) főbb szerepeiben Lindsay Lohan mellett James Deen pornósztár (polgári nevén: Bryan Matthew Sevilla) látható. A huszonhét éves, zsidó származására kifejezetten büszke férfi színészként és rendezőként is tevékenykedik a szexiparban, olyan beszédes filmcímek kötődnek például a nevéhez, mint a Wet Tits, az Anal Plungers és a Gangbanged 5.

Az IFC Films egy héttel azután csapott le a szexuálisan túlfűtött thrillerre, hogy az SXSW fesztivál nem elég, hogy minőségi kétségekre hivatkozva visszautasította, még nyilvánosan le is szólta. És nem ez volt az első kudarca a filmnek: egy héttel korábban már a Sundance is elutasította a Canyonst. Schrader azonban – aki külön nehezményezte, hogy csak magánúton kértek tőle elnézést, nem pedig nyilvánosan – a kétkedőknek azt ígérte, nem kell aggódniuk, mert a Canyons nagyon jó lesz. "Provokátorok vagyunk: James felnőtt filmekben szerepel, Lindsay pedig egy kész médiamágnes. Nem vakon vágtunk bele ebbe" – nyugtatta a nézőket.

És az előzetes alapján talán hihetünk is az Amerikai dzsigoló rendezőjének, filmkedvelők ezrei lelkendeztek ugyanis a trailer láttán. "SZENT ISTEN!!! Ez CSODÁLATOS!!! El sem tudom mondani, hogy milyen izgatott lettem" – lelkendezik az egyik felhasználó a Canyons Facebook-oldalán. Persze akadtak szkeptikusok is: "Egy másodosztályú film ügyesen összerakot trailere. Lohan mondatai még mindig úgy hangzanak, mintha kérdőjellel végződnének. Lépjünk tovább!" – írja egy másik kommentelő az egyik filmes szájton.

A filmet augusztus 2-án mutatják be, itthon ősszel, és a Parlux Entertainment forgalmazza. Játszik még benne például a Good Will Huntingot rendező Gus Van Sant, és a Gleeben is szereplő Nolan Gerard Funk.