Cápatornádó esetén is fizet a biztosító

2013.07.17. 11:27
SHARKNADO-Poster
Fotó: Asylum Studio

Pillanatok alatt kultikus filmmé nőtte ki magát az Asylum  gagyigyár legújabb cápás katasztrófafilmje, a Sharknado. Az Asylum stúdió a Tűzgyűrű lebutított verzióját is megcsinálta Atlantic Rim címen, de az közel sem örvendett akkora közönségsikernek, mint a fél Hollywoodot megmozgató cápás víztölcséres gagyihorror. Korábbi cikkünkben már írtunk a cápákat okádó tornádóról, (10/5 lett az Index-ítélet) amiből kiderült, hogy nem is annyira rossz ez a film. Már jön is a folytatás Ghost Sharks címen.

A cápaőrület miatt meteorológusokat is megkérdeztek, hogy mégis mekkora esély van arra, hogy egy cápáktól hemzsegő légörvény pusztítson Los Angelesben. A szakvélemény egyértelműen kimondta, hogy erre nulla százalék esély van. (Megnyugtató.) Egy biztosító cég sem akart kimaradni a Sharknado körül hisztériából, így (jó kis önreklámként) bejelentették, hogy ők kifizetnék a károkat egy ilyen katasztrófa esetén.

A cég érvelése roppant egyszerű. Ha mezei tornádó vagy hurrikán okozta károkra biztosítva van egy ház, akkor egy cápákat röptető tornádó esetén is fizetnek. Abból indultak ki, hogy ezek a természeti jelenségek nem önmagukban veszélyesek, hanem az általuk felkapott tárgyak és súlyosabb törmelékek miatt. Esetünkben a kárt okozó "tárgy" egy cápa, de a biztosítás ugyanúgy érvényes.

A cég arra is kitért, hogy mi van akkor, ha valaki cápát tart az otthoni medencében házi kedvencnek. Ahogy egy cápatornádóra, úgy erre sincs túl nagy esély, de akkor is. Tegyük fel, hogy van egy cápánk és az megharap valakit, akkor megfelelő biztosítás esetén a cég köteles fizetni a sérülések ellátásának költségeit, mert ez nem sokban különbözik egy nagyobb méretű kutya harapásától.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem ők az utolsók, akik megnyilvánultak Sharknado témában. A tűzoltók, a rendőrség, etológusok és a politikusok még hátra vannak.