Harrison Ford megint űrhajóba ül

2013.08.08. 16:22

A Végjáték valószínűleg nem lesz az év sci-fije. Hiába száll benne mindenki kedvenc Harrison Fordja újra űrhajóba, minél több CGI-orgiában tobzódó, lövöldözős trailer jön ki a filmhez, annál jobban szidják a végeredményt az eredeti Orson Scott Card-regény rajongói. A sztori ugyanis arról szól, hogy a távoli jövőben az űrlényinváziótól rettegő tisztek már gyerekkorukban keményen trenírozni kezdik a leendő szuperkatonákat, ám a csataszimulátorozások szünetében tényleg meghal pár növendék.

De míg a könyv az Ender nevű főszereplő és a többi kölyök egyfajta „Iskola az űrhatáron"-ként a gyerekkatonák és a tisztjeik közötti feszült viszonyra fókuszál, a filmváltozatban inkább úgy tűnik, a felnőttek és a gyerekek a legnagyobb egyetértésben lövik az ufókat a parasztvakító robbantások sorozatában. Amerikai premier: november 1. (via Blastr)

Ender's Game Official Trailer #2

2013 a látványos sci-fik éve

A Cinematrix-olvasók már kívülről fújják, milyen grandiózus, tudományos-fantasztikus filmek mentek már le idén a mozikban, és miket várunk még tűkön ülve. A Feledés, a Star Trek 2, az Acélember, A Föld után, Laurence Fishburne jégvilágos Mad Max-klónja, a The Colony, a Tűzgyűrű és a posztapokaliptikus Z világháború után beülhetünk még Matt Damon Elysiumjára, Alfonso Cuarón Gravity-jére, Vin Diesel sokadik Riddickjére, és Lance Henriksen Gemini Rising című B-kategóriás filmjére is.