no

Ben Affleck lesz Batman

2013.08.23. 05:57

Christian Bale 50 millió dollárért sem volt hajlandó magára venni Gotham City megmentőjének gumiruháját, a korábban belengetett Orlando Bloomot meg aligha gondolta komolyan bárki is. A találgatásnak ma vetett véget a Warner Bros, és bejelentették: Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney és Christian Bale után Ben Affleck lesz a mozi legújabb Batmanje.

Mint korábban mi is megírtuk, Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája után nem különálló Batman-filmet készít a Warner, hanem egymásnak ereszti a DC Comics két ikonikus karakterér, Supermant és Batmant az egyelőre (most tessék megkapaszkodni) Batman vs. Superman munkacímű filmben. Supermant a legutóbbi Acélember főszereplője, Henry Cavill alakítja majd, ellenfele pedig a kétszeres Oscar-díjas Affleck lesz.

Affleck a Warnerrel jó viszonyt ápol, ez a stúdió hozta ki az Argo akciót, és náluk jelenik majd meg következő rendezése, a Live By Night is. A két szuperhős gigászinak ígérkező összecsapását Zack Snyder, az Acélember rendezője készíti, a bemutató időpontja 2015. július 17-re esik. Az új filmben visszatér az Acélember pár mellékszereplője (Amy Adams, Laurence Fishburne és Diane Lane), írója pedig az a David S. Goyer lesz, aki a legutóbbi Superman-film mellett a Christopher Nolan féle Batman-filmeken is dolgozott.

Afflecknek nem lesz idegen a gumiruha: egy évtizede játszotta el a vak szuperhős, Daredevil karakterét.