Csillagot kap Vin Diesel

2013.08.26. 11:01

Hétfőn a leginkább akciósztárként ismert Vin Diesel neve is felkerül a hollywoodi hírességek sétányára, a Hollywood Walk of Fame-re.

Vin Diesel
Vin Diesel
Fotó: Kevin Winter

Vin Diesel az egyik leginkább félreismert színész-producer Hollywodban. Igaz, hogy a rajongótábora leginkább a menő izomaitókat szénné hajtó akciósztárként ismerik és szeretik. Amit talán kevesebben tudnak, hogy a sztárság előtt Vin független filmes volt, aki írói és rendezői munkákat is ellátott. A variety.com szerint a színész még visszavonulása előtt újra a kamera mögé fog állni, hogy egy rég dédelgetett Hannibal-projectjét vászonra vigye.

Vin Diesel színészi élete nem indult zökkenőmentesen: 20 éven át színészkedett New Yorkban, rengeteg meghallgatásra járt és portfólióját küldözgette különböző helyekre, hogy valaki adjon neki lehetőséget, hogy megmutathassa tehetségét. Sikertelen próbálkozásai után megírta a Multi-Facial című rövidfilmet, amit meg is hívtak Cannes-i filmfesztiválra. A színész úgy emlékszik vissza, hogy egyszer még Robert Redford is megállította az utcá, hogy tetszett neki a filmje. Steven Spielberg bevette a Ryan közlegény megmentése című film szereplőgárdájába, amit a Pitch Black – 22 évente a sötétség című film követett, majd a Halálos iramban, meg az xXx és így tovább.

RIDDICK

A vásznon való szereplésen túl Vin Diesel produceri tevékenységei sem elhanyagolhatóak. A Riddick és a Halálos iramban franchise esetében keményen dolgozott azon, hogy a közönség igényeinek megfelelő filmek szülessenek. A közeljövőben a Kojak, a The Last Witch Hunter és a The Machine című filmeknek lehet a producere, de az már most biztos, hogy sorban a hetedik Halálos iramban film producerei között is feltűnik majd. És a mai naptól fogva a hollywoodi hírességek sétányán, Hollywood Walk of Fame-en is kőbe lesz vésve Vin Diesel neve.