no

Megint kiszivárgott pár kép A hobbit 2-ből

2013.09.02. 10:40

Október-november környékén jelenik majd meg A hobbit: Smaug pusztasága című mozifilm hivatalos képeskönyv változata, amiből néhány illusztráció a napokban mát a Moviewebre is kikerült. A promó a tóvárosi sárkányölő, Bard (Luke Evans) mellett csupa olyan íjász karaktert helyez előtérbe, akik nem is szerepeltek Tolkien eredeti meseregényében. Peter Jackson mozifilmje ugyanis több helyen is kibővítette a vékonyka meseregényt, most pedig ebből a felturbózott sztoriból lett illusztrált könyv.

PHlKBYtVSe35pn 1 m
Fotó: Warner Bros. Pictures / MGM

Orlando Bloom például azért tért vissza Legolasként a történetbe, hogy a két trilógia közötti kapcsolatot erősítse. Evangeline Lilly pedig egy Tauriel nevű, harcias tündelányt alakít, aki akiről Tolkien egyetlen sort sem írt a könyveiben, Jackson viszont ragaszkodott hozzá, hogy itt is legyen egy Arwen-szerű, szép, de a csatákban férfiasan kemény, női főszereplő.

A december 13-án mozikba kerülő Smaug pusztasága elején a tizenhárom törp (Kili, Fili, Oin, Gloin, Dwalin, Balin, Ori, Dori, Nori, Bifur, Bofur, Bombur és Thorin) és Zsákos Bilbó egy Beorn nevű alakváltóval barátkoznak össze, bár Beorn előtte majdnem megeszi őket.

PHaGyneCHJFRed 1 m
Fotó: Warner Bros. Pictures / MGM

Ezután Gandalf Radagasttal indul tovább Dol Guldurba, hogy megöljék Szauron szolgáját, a gonosz Nekromantát. A törpök és Bilbó pedig ezalatt pókokkal harcolnak, aztán bakacsinerdei tündék fogságába kerülnek, akik egyáltalán nem olyan barátságosak, mint a Völgyzugoly-beli rokonaik.

PHGlYd2snppmJL 1 m
Fotó: Warner Bros. Pictures / MGM

Hőseink a Hobbit 2 végén érnek el a Magányos hegy sárkánybarlangjához, a világot rettegésben tartó Smaug tanyájához. A Thorinnal összebalhézó Bilbó kifigyeli a sárkány gyenge pontját, aminek a hírét egy madár elviszi Tóvárosba, így a Bard nevű íjász már könnyedén megölheti a dögöt a nagy fináléban. A történet 2014. karácsonyán ér majd véget az Öt sereg csatájával, amiben az aranyon összebalhézó törpök, tündék és emberek a varglovas orkokkal és koboldokkal csapnak össze.

PH0rKT6XBZSb45 1 m
Fotó: Warner Bros. Pictures / MGM