Angol színész váltja Brad Pittet

2013.09.06. 15:18

Benedict Cumberbatch a Sherlock című tévésorozat, a Star Trek - Sötétségben és a Wikileaks-alapító Juian Assange életéről készített The Fifth Estate után egy kalandfilmben kapott főszerepet, ami már magában is simán hír, de van még két olyan aspektusa, ami miatt mindenképpen érdemes foglalkozni vele.

Először is a The Lost City of Z (Z, az elveszett város) című kalandfilm forgatása egybeesik a Csillagok háborúja 7. részének munkálataival, ami azt jelenti, hogy Cumberbatch nemet mondott J.J. Abramsnek, akivel a Star Treken dogozott együtt (talán pont azért), másrészt pedig az új szereppel végérvényesen bekerült az A-listás színészek közé, hiszen Brad Pittet váltotta. Jó, Pitt 2010-ben hagyta ott a filmet, ami Percy Fawcett brit felfedezőről szól, és arról, hogyan kereste (halála napjáig) egy elveszett város nyomait Dél-Amerikában.

Cumberbatch nem egy otthonülő típus, ő lesz a főszereplője az Alan Turing életéről szóló Imitation Game-nek, a mozikban legközelebb pedig egy rabszolgatartó baptisa lelkész szerepében látható (12 Years a Slave), valamit az Assange-filmben, az August: Osage County című dramedyben Meryl Streep és Julia Roberts oldalán, és természetesen ő adja a sárkány hangját a The Hobbit: The Desolation of Smaug című fantasy-ban.