Pénzt követel Michael Bay-től a kínai maffia

2013.10.24. 10:50

Rájár a rúd a Hongkongban forgató Transformers 4 stábjára: nem sokkal azután, hogy két légkondiboltos megverte Michael Bayt, a helyi bűnszervezet, a Triád néhány tagja is megjelent a forgatáson, hogy pénzt zsaroljon ki a rendezőtől. Egy bizonyítottan maffiakapcsolatokkal rendelkező, 35 éves férfit már letartóztattak, három másik gengsztert még keresnek a hatóságok. A négy Triád-tag állítólag kedden délután jelent meg a forgatáson, egy To Kwa Wan utcai lakóház tetején, és pénzt követelt Michael Bay-éktől, a stáb azonban rájuk hívta a rendőröket.

Korábban egy gyanús légkondikat javító páros zsarolta meg a rendezőt azzal, hogy nagy bajba fog kerülni, ha nem fizet nekik 100 ezer hongkongi dollárt. Bay nem fizetett, ezért megverték: kisebb sérülést szenvedett az arcán, ám orvosi ellátást nem kért.

Az elátkozott Transformers 4-ről egyelőre csak annyit tudni, hogy a rendező szerint „egy pokoli vadászat lesz”. A film költségvetéséről még ennél is ködösebbek az információk, bár a Shia LaBeoufot váltó, új főszereplő, Mark Wahlberg szerint ez a legdrágább Transformers-film.