Karácsonykor mutatják be Scorsese új filmjét

2013.10.30. 11:34

A bemutatási időpontja egészen mostanáig bizonytalan volt Martin Scorsese új filmjének, a The Wolf of Wall Street-nek. Az eddigi céldátum november 15. volt, most azonban hivatalosan is bejelentette a Paramount, hogy a film bemutatóját december 25-re, azaz karácsonyra tolták, és ezzel együtt frissen megérkezett az új trailer is. Az ünnepi bemutatás nyilván anyagilag is jó döntés, hiszen karácsony körül jóval többet járnak moziba az emberek, másrészt azonban a csúsztatásra azért volt szükség, mert Scorsese nem készült el a film utómunkálataival. Még az is felmerült, hogy a film esetleg karácsonyra sem készül el, ez esetben a cannes-i filmfesztiválra időzítették volna a filmet.

A Wall Street Farkasa - második előzetes

Az utóbbi időben egyébként elég sok film bemutatóját tolták el 2014-re, így vannak megüresedett helyek, amelyre bejöhetett a The Wolf of Wall Street. A jövő évre halasztották például George Clooney új filmjét, a The Monuments Men-t, ami Clooney szerint nem fog elkészülni a tervezett december 18-i dátumra, de elhalasztották a Grace of Monaco és a Foxcatcher bemutatóját is.

A The Wolf of Wall Street, Leonardo DiCaprio és Scorsese ötödik közös filmje, eddig többek között az Aviátort, A téglát vagy a Viharszigetet készítették együtt. A film megtörtént esetet dolgoz fel, a főszereplő, Jordan Belfort, aki a kilencvenes években lett a Wall Street egyik leghírhedtebb és legsikeresebb alakja. Felépített egy saját brókercéget, a Stratton Oakmontot, és zsákszámra vitte haza a pénzt. Persze mi más követhette volna a szárnyalást, mint egy nagy bukás. Belfortot pénzmosás és csalás miatt 20 hónap börtönre ítélték. Persze az egészet megírta egy könyvben, ez lett a Scorsese-film alapja. A The Wolf of Wall Street után egy ideig nem láthatunk DiCaprio-filmet, mert a színész kisebb szünetet tart, és környezetvédelmi projektjével foglalkozik majd.