Obamának a Fehér Házban vetítik le a Mandeláról készült filmet

2013.11.06. 08:43

Barack Obama amerikai elnök a Mandela: Long Walk to Freedom (Mandela: Hosszú menetelés a szabadság felé) című filmet Mandela két lányának és a film két főszereplőjének társaságában nézi meg csütörtökön a Fehér Házban.

A különleges vetítésen Mandela gyerekei közül Zindzi és Zenani lesz jelen a polgárjogi harcost alakító Idris Elba, valamint a Winnie Mandelát játszó Naomie Harris mellett. „Tudjuk, hogy Obama elnököt és Mandela elnököt szoros kapcsolat fűzi egymáshoz. Ezért is megtiszteltetés, hogy a filmet bemutatják a Fehér Házban” – írta közleményében Harvey Weinstein producer.

A 146 perces életrajzi drámát november 20-án a Kennedy Centerben is különlegesnek számító esemény keretében vetítik le, a gálaest házigazdája Hillary Clinton, az Egyesült Államok előző külügyminisztere lesz. Noha a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökéről az évek folyamán több film is készült, Justin Chadwick alkotását maga az idős politikus is régóta támogatta, családja pedig részt is vett benne. A filmet vasárnap Johannesburgban láthatta először a közönség, Nagy-Britanniában viszont csak jövő január 4-én mutatják be.

Mandela: Long Walk to Freedom (2013) Official Trailer (HD) Idris Elba, Naomie Harris