Hiteltelenek az Adéle élete szexjelenetei

2013.11.12. 09:36

A francia leszbikusfilm, az Adéle élete körül nem akarnak megszűnni a viták. A tunéziai–francia Abdellatif Kechiche filmje elnyerte a Steven Spielberg vezette zsűritől az Aranypálmát a 66. cannes-i filmfesztiválon, megkapta a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját is, és nekünk is nagyon tetszett.

De azért nem mindenki elégedett vele. A két főszerepet alakító színésznő, Adele Exarchopoulos és Léa Seydoux Cannes-ban még könnyek között köszönte meg az elismerést, azóta viszont többször elmondták, hogy a rendező megalázóan bánt velük a forgatás, különösen a szexjelenetek felvétele alatt. Most is ezeket a jeleneteket érte kritika, ezúttal leszbikus nőktől.

Blue is the warmest color

A Posture Magazine új videójában Yeni Sleidi filmes leszbikus nőknek vetítette le az Adéle élete élethűnek szánt szexjeleneteit. A nők nem voltak elájulva ezektől a részektől, főleg a hitelességüket kérdőjelezték meg. Voltak, akik csak megmosolyogták Adele Exarchopoulos és Léa Seydoux produkcióját, de akadtak olyanok is, akik inkább kétségbeesett arcot vágtak a heves leszbikusszexet látva. 

„Az eleje izgalmasnak tűnt, de aztán nevetséges lett, amikor tíz másodpercenként pózt váltottak” – mondta az egyik megkérdezett nő. Szerinte a szexjelenet később kezdett olyan lenni, mint amikor valamilyen konyhai eszközt hirdetnek, és meg akarnak mutatni mindent, amit csinálni lehet vele. Mások szerint unalmasak voltak a jelenetek, és ordított róluk, hogy hetero nők szerepelnek bennük.

Ugyanakkor többen megjegyezték, hogy szerették a filmet. Amikor a kisfilm készítője rákérdezett, hogy mennyire hitelesek a szexjelenetek, az egyik nő azt mondta, hogy szeretné az válaszolni, hogy nem azok, de egy kicsit mégis olyanok, mint az ő reggelei.