Megcsonkították A nimfomániást

2013.11.12. 15:55

Lars von Trier életében először kénytelen volt lemondani filmje végső vágásáról, vagyis a várva várt A nimfomániás nem abban a formában fog a mozikba kerülni, ahogy azt a rendező szerette volna - írja a The Hollywood Reporter. A nehéz természetű filmes ugyanis úgy képzelte, hogy a filmjét két részben, összesen öt és fél óra terjedelemben kéne levetíteni. Ezzel szemben december 25-én a koppenhágai világpremieren egy kétrészes, de csak négyórás verzió kerül bemutatásra. 

Peter Aalbaek Jensen producer, aki régóta dolgozik együtt Lars von Trierrel elmondta, hogy a rövid változat ellenkezik a rendező akaratával, aki mégis elfogadja a történteket, mert érti a piac működését. A producer szerint egy film, ami több mint 11 millió dollárból készült, nem lehet ilyen hosszú, mert így lényegében nem lehet eladni, a befektetők úgy éreznék, hogy zsákbamacskát vettek.

A nimfomán

A dán filmmagazin, a Filmmagasinet Ekko úgy tudja, hogy a rendező még csak nem is látta a film rövidebb verzióját. Jensen azt is elmondta, hogy a rövidítésnek semmi köze ahhoz, hogy a film kemény szexjeleneteket tartalmaz. Lars von Trier korábban azt mondta, hogy a filmből készítenek egy hardcore és egy kevésbé direkt softcore változatot is. Most úgy néz ki, hogy mindehova a hardcore verzió kerül, aztán az adott ország forgalmazói eldöntik, hogy mit takarnak ki. Azt még nem tudni, hogy a hosszabb, rendezői változat látható lesz-e valahol. A producer közölte, hogy Cannes-ban biztosan nem vetítik.

A filmben egy nő életét követjük végig attól a pillanattól kezdve, hogy ráébred a saját szexualitására egészen a klimaxig. A nyolc különálló, de mégis összefüggő történetben Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman és Connie Nielsen szerepelnek. A nimfomániás január 16-tól látható a magyar mozikban.