Robert De Niro pénzért bármit

2013.11.21. 10:30

Hiába a lesújtó kritikák, Robert De Niro csak nem bír leállni a gagyi vígjátékok gyártásával. Még ki sem hevertük a nyugdíjas Másnaposokat, a borzalmas Last Vegast, máris bejelentették, hogy De Niro újabb vígjátékot forgat. Ezúttal a szintén jobb sorsa érdemes Reese Witherspoon gyakornokát alakítja majd. A Nancy Meyers (Egyszerűen bonyolult, Minden végzet nehéz) által írt történet szerint a nőnek online divatcége van, itt fog dolgozni De Niro.    

Rejtély, hogy De Niro miért forgat szinte megállás nélkül, ráadásul az ezredforduló óta szinte kizárólag pocsék filmeket. A Napos oldalban kapott végre egy jó mellékszerepet, de az arányok így is katasztrofálisak. A miérteket firtató kérdéseket általában rossz viccekkel üti el. Amikor a budapesti Nobu étterem megnyitóján itt járt, azt mondta, hogy azért játszik több vígjátékban, mert akkoriban talált rá Nobu éttermére, biztosan az ő konyhaművészete idézte elő a fordulatot. Aztán hozzátette, hogy az újságíró ne aggódjon, lesznek még drámai szerepei.

Last Vegas

Máskor is faggatták arról, hogy nem aggódik-e hogy lerombolja a legendáját olyan filmekkel, mint a Rocky és Bakacsin vagy a Cápamese, de azt mondta, hogy szereti ezeket a filmeket és nagyon élvezte őket. Már nem veszi magát olyan komolyan, mint régen és szeret drámát és vígjátékot is forgatni. Karrierjének utolsó, vitatható tíz évéről pedig csak annyit mondott, hogy volt pár hullámvölgy, de semmi komoly. Arra pedig, hogy volt-e olyan alakítása az elmúlt tíz évben, ami annyira maradandó lesz, mint a Dühöngő bika vagy A taxisorfőrbeli, közölte, hogy nem az ő dolga megítélni.

De Niro nemrég volt hetven éves, születésnapján tisztelgő Nagykép összeállításunkat itt nézhetik meg.