18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hiába vállalta be a szoftpornót Lindsay Lohan

2013.11.30. 10:16

Szegény Breat Easton Ellis, szegény Paul Schrader, szegény Lindsay Lohan és szegény James Deen. Mindannyian megérdemlik a sajnálatot, amiért időt, energiát és pénzt fektettek a Vétkek völgyébe, de a legjobban azért a nézőket kell sajnálni. Közülük is főleg azt a több mint ezer embert, akiket annyira belelkesített a Vétekek völgye koncepciója, hogy a Kickstarteren összedobtak 160 ezer dollárt a filmre.

Bátrak voltak, mert a pornószínész James Deenen kívül a csapat összes tagja túl van a fénykorán. Nehéz eldönteni, hogy ki süllyedt közülük mélyebbre. Breat Easton Ellis, aki az 1998-as Glamoráma óta nem írt semmi igazán izgalmasat, olyat, ami méltó lenne a korábbi regényeihez. Szemmel láthatóan iszonyú kínokat okoz neki, hogy már nem ő az amerikai irodalom fenegyereke, csak egy elhízott, kiégett ötvenhez közelítő pasas. Jó ideje próbálkozik azzal, hogy bekerüljön a legmenőbb hollywoodi forgatókönyvírók közé, de a Vétkek völgye megérdemelt bukásával most jó messzire került az A-listás sztároktól és a minimálisnál magasabb költségvetésű filmektől.

Lindsay Lohan egy szál csöcsben

A rendező, Paul Schrader olyan filmek forgatókönyvét írta, mint a Taxisofőr, a Dühöngő bika vagy a Krisztus utolsó megkísértése. Rendezőként nem vitte ennyire sokra, de a Vétkek völgyével ő is jó időre elszúrta a karrierjét. Rejtély, hogy miért akar mindenáron rendezni, amikor az íráshoz sokkal jobban ért, és ha már rendez, akkor miért pont ezt választotta. (Az is nehezen eldönthető, hogy szándékosan vagy a minimális költségvetés miatt adott a filmjének barkácsjelleget.) Lindsay Lohan mélyrepülését senkinek nem kell bemutatni, elvonóról ki, bíróságra be, erről szóltak az elmúlt évei. És közben egy aranyos szeplős kislányból egy szétműtött negyvenes nő lett. Ami azért nagy mutatvány, mert még csak 27 éves.

Akinek nem fog ártani ez a film, az James Deen. Sőt, ő lesz az egyetlen, aki még hasznot is húz ebből a vontatott borzalomból. Okosan már jó előre megmondta, hogy esze ágában sincs felhagyni a pornóval, nem akar kitörni sehonnan, úgy jó az élete, ahogy van. Ő nem egy átlagos pornós, menőnek tartja a fél világ, ezt csak erősíti, hogy most Lindsay Lohannel is szexelt egy filmben. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy rosszabbul játszana, mint a többiek. Itt ugyanis nincsenek jobb vagy rosszabb alakítások. Nincsenek, mert ezeket a párbeszédeket képtelenség jól előadni, ezzel senki, még Merly Streep vagy Sean Penn sem tudna mit kezdeni. (Ha muszáj lenne választani, még Lohan a legjobb a csapatból.)

Deen egy Christian nevű filmproducert játszik, aki kőgazdag és szívtelen. Van egy barátnője, Tara (Lindsay Lohan), korábban modell és színésznő volt, de már nem akar csinálni semmit. Hogy Christian mennyire gonosz, az többek között abból látszik, hogy ráveszi Tarát, hogy idegenekkel szexeljen, amit aztán felvesz a telefonjával. És ha ez nem lenne elég, még hagyományos módon is csalja, de legalább a szeretőjével is szemét.

Persze valahol Christiant is meg lehet érteni, a barátai csak szerepet akarnak tőle a C-kategóriás horrorjában, a nője meg érdekből van vele. Ő is csalja a férfit, egy tök béna mixerrel, aki szintén színész akar lenni. Ezt a szőrös szívű producer megorrontja, kiderül - hatalmas meglepetés - hogy nem is akkora híve a nyitott kapcsolatoknak. A legérdekesebb kérdések fölött, például, hogy hogy lehet valaki, aki szinte bárkivel osztozik a nőjén, közben eszelősen féltékeny is, persze elegánsan átsiklunk.

Ha nem a sztorival és nem a színészi játékkal akartak nagyot dobni, akkor kizárásos alapon maradnak a szexjelenek. A film promóciója, a trailerek, Deen személye mind arra utal, hogy a készítők azt hitték, hogy ezzel el tudják adni a Vétkek völgyét. A filmben óramű pontossággal 15 percenként van egy dugás, hol ketten, hol hárman, hol négyen csinálják. Pornószínész ide vagy oda, ezek a jelenetek pont olyanok, mint bármelyik amerikai B-film szexjelenetei. Sokat láthatjuk Lindsay Lohant meztelenül, de aki nem egy lakatlan szigeten él, annak sem az ő, sem Deen meztelensége nem okozhat semmilyen meglepetést. Amikor egy újabb ilyen rész jön, kicsit megkönnyebbülünk, hogy most legalább nem beszélnek, de egy idő után újra azt várjuk, hogy akkor legalább mondjanak már valamit. Erről tuti nem fog senki hosszan cikkezni meg vitázni, mint az Adéle élete szexjeleneteiről. Ahogy ezeket, az egész filmet felejtsük el gyorsan.

IMDb: 4,1

Rotten Tomatoes: 22 százalék

Index: 10/4

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport