Johnny Depp leforgatta az évtized sci-fijét

2013.12.21. 13:33
PHHdBDK5fdCqKN 1 m
Fotó: Alcon Entertainment / DMG Entertainment

Johnny Depp a sok béna blockbuster (Alice Csodaországban, Lone Ranger, Éjsötét árnyék) és Karib-tenger kalózai-folytatás után végre egy jó filmet forgatott. A jövőre mozikba kerülő, Transcendence című, szürreális sci-fi thrillerben a halála után áttöltik az agyát egy szuperszámítógépbe, így ő lesz egy személyben a Skynet és a Mátrix Neója.

A bonyodalmat az okozza, hogy Depp filmbéli exfelesége (Rebecca Hall) és egykori legjobb barátja (Paul Bettany) még akkor sem akarják leállítani a bizarr ember-gép összefonódást, amikor az egyre erősebbé váló digitális Depp már az igazi világot veszélyezteti. A film igazi sztárparádét vonultat fel: a már említett három színész mellett szerepel benne Morgan Freeman és Cillian Murphy is.

További érdekesség, hogy a rendező és a forgatókönyvíró az Oscar-díjas operatőr, Wally Pfister volt, aki a szintén sci-fi őrült Christopher Nolan összes eddig filmjénél (Batman-trilógia, Mementó, Álmatlanság, Eredet, Tökéletes trükk) ott állt a kamera mögött. A filmhez most jött ki az első előzetes. Amerikai premier: 2014. április 18. (via Movieweb)

Johnny Depp új sci-fije