Egyre szemtelenebb Shia LaBeouf

2014.01.08. 16:31

Egy héttel azután, hogy Shia LaBeouf az őt érő plágiumvádak nyomására égre írta sajnálatát, tovább folytatódik a renitens színész körüli botránykavalkád. A Transformers-filmek sztárja 2012-ben szerzői jogokat sértett azzal, hogy Howard Cantour.com című rövidfilmjében nem tüntette fel a történet eredeti ötletgazdáját, Daniel Clowest, akinek Justin M. Damiano című, 2007-es képregénye ihlette meg LaBeouföt. A szerzői jogi perlekedést tovább szítva ezúttal a Twitter-profilján borzolja tovább a kedélyeket, például közölt egy részletet a plágiumbotrányban sértett fél ügyvédjének leveléből. "Védence teljesen kezelhetetlen" – olvashattuk az üzenetben, ennek van némi igazságtartalma.

A képregényművész a LaBeouf ügyvédjének címzett levelében így fogalmazott: "December 27. óta várjuk, hogy LaBeouf úr megpróbálja helyrehozni a dolgokat, de csak további jogellenes cselekedeteket követett el." Clowes ügyvédje, Michael Kemp is hasonló állásponton van, szerinte a színész az ügyhöz kapcsolódó Twitter-bejegyzéseiben újra és újra megsérti a képregényes jogait, büszkén henceg például azzal, hogy újabb rövidfilmje Clowes "Daniel Boring" című művének szálain fut majd.

"Valaha a tábortűz körül ülve meséltünk egymásnak történeteket, osztozkodtunk és változtattunk rajtuk, birtokoltuk őket, mert a mieink voltak. Ma már csak a haszon miatt rendelkezünk felettük, vállalati tulajdonként adjuk-vesszük, miközben azt mondjuk, a kultúrával másokat gazdagítunk, de közben csak önmagunkat építjük le."

- írta LaBeof a Twitterén. 

LaBeouft a botrányokban szintén jártas Lars von Trier botrányos új filmjében, A nimfomániásban láthatjuk legközelebb.

A Howard Cantour.com című rövidfilmet megtekintheti a Buzzfeeden, sőt, még Clowes képregényébe is belekukkanthat!