Díjat kapott a magyarok szabadszájú, szexelős öregemberről szóló dokumentumfilmje

2014.01.23. 12:28

Triesztben két díjat is nyert a Szerelmpatak című magyar dokumentumfilm, ami egy nyolcvan éves öregember szexuális kalandjairól szól, és egy erdélyi faluban játszódik. Az egyik díj ráadásul a legjobb dokumentumfilmé, és a közönség döntött róla.

Szerelem patak - előzetes

A készítők azt mondják, hogy ez a film „mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú”, és a falubéli asszonyok a legintimebb gondolataikat és álmaikat felfedik benne. Sós Ágnes, a forgatókönyvíró-rendező már húsz éve készít dokumentumfilmeket. Szerinte azért igazán különleges ez a film, mert egy kellemes és szívmelengető dologról szól, miközben a legtöbb dokumentumfilm általában valamilyen szörnyűséget mutat be. Három évet dolgozott rajta, de most úgy érzi, megérte a fáradtságot.

A Szerelmpatakot közösen készítette az HBO és a Magyar Filmalap, egy októberben indult együttműködés keretében. Tavaly mutatták be az az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, ahol bejutott a legjobb 16 egészestés dokumentumfilm közé. A magyar bemutató februárban lesz, az HBO-n. A Trieszti Filmfesztiválón Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című filmje volt a másik magyar díjazott, ez Central European Initiative díjat kapott.