Phillip Seymour Hoffman gyerekei pár házra voltak tőle, mikor meghalt

2014.02.03. 22:53 Módosítva: 2014.02.04. 10:03

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a vasárnap délelőtt holtan talált Philip Seymour Hoffman halálának körülményeiről. A 46 éves színész holttestét New York-i, Greenwich Village-i lakásának fürdőszobájában találták meg. Az oldalán feküdt a fürdőszoba padlóján, bal karjából egy injekciós tű lógott ki. 

A rendőrség a kukában öt üres heroinos pakettet talált, a közelben pedig két heroinnal telit - írja a The Daily Beast részletes tudósítása. Némelyiken a francia kártyából ismert pikk ász, másikokon kőr ász jelzés volt, a kábítószer-szakértő rendőrök ez alapján el is kezdték keresni, melyik dílertől vehette.

A szomszédok szerint három gyermeke és édesanyjuk, Mimi O'Donnell egy közeli játszótéren, másfél háztömbnyire voltak Hoffmantól halála idején. Mennie kellett volna a gyerekekért, hogy együtt töltsenek egy kis időt, de mikor nem jelent meg értük, az édesanya felhívta a színész egyik kollégáját, hogy nézze meg, mi lehet vele. Nem volt rá jellemző, hogy nem megy el a gyerekeiért. Ezután ment fel a David Katz forgatókönyvíró a lakásába fél 12-kor, és 11:36-kor értesítette a rendőrséget.

Mimi O'Donnell mikor megtudta, mi történt, elment az autójáért egy garázsba, és Philip lakásához hajtott, majd a gyerekeket az autóban hagyva a lakáshoz rohant, és azt kiabálta az ott lévőknek: "Látnom kell!"

Ottani idő szerint este 6:30-kor, a Super Bowl hivatalos kezdésekor egy fehért furgon állt meg a ház előtt, két mentős szállt ki belőle egy hordággyal, majd maga a hipszter zsaru nyitotta ki nekik az ajtót. Ez az a nyomozó, aki Hipster Cop néven híresült el divatos öltözetéről az Occupy Wall Street tüntetések idején.

Tíz percen belül visszatértek a hordággyal, rajta már egy fekete zsákkal.

A rendőrök megpróbálják kideríteni, hogy volt-e valaki más is a lakásban, amikor bekövetkezett a tragédia, valamint azt is, hogy honnan szerezte be a színész a drogot. Ismerőseinek elbeszélése alapján Hoffman közkedvelt alakja volt Manhattan Greenwich Village negyedének, ahol gyakran látták, ahogy a gyerekeit elkíséri az iskolába.

Tavaly Hoffman a TMZ internetes sztármagazinnak elmondta, hogy jelentkezett egy elvonókúrára, mert hosszabb kihagyás után visszaeső kábítószeres lett. A kezelés után kivett egy lakást, ahol a családjától külön élt. 2011-ben egy tévéinterjúban bevallotta, hogy korábban súlyos drog- és alkoholproblémái voltak.

Halálával kapcsolatban addiktológiai szakértők rámutattak, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt években könnyebb lett nagy tisztaságú heroinhoz jutni.