Akár 70 millió dollárral nyithat a legófilm

2014.02.08. 15:31

Nem sokan hittek abban, hogy a dán játékfigurákról valaha lehet majd fimet forgatni, de a hollywoodi blockbustergyárnak más elképzelései voltak. Ezen a hétvégén be is mutatták a Warner Bros. A Lego kaland címre hallgató filmjét és már az első nap jóval több pénzt hozott, mint a sztárszereposztással érkező Műkincsvadászok (George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, George Goodman, stb) és a tinilányokra kihegyezett Vámpírakadémia.

The LEGO® Movie - Official Main Trailer [HD]

Phil Lord és Chris Miller 3D-s animációs filmjének a szakártők előzetesen 35-38 millió dolláros hétvégét jósoltak, de az előzetes jegyeladások, közvéleménykutatások és a péntek esti bemutató eredményét (18 millió dollár) látva már azt mondják, akár 68-70 milliót is összeszedhet három nap alatt, amivel minden idők második legjobb februári nyitánya lehetne a 2007-es Simpsons-film mögött (73 millió dollár). A film a Rotten Tomatoes-on most éppen 97 százalékon áll, a Metacriticen pedig 100-ból 87 pontot kapott - úgy tűnik, mind a kritikusok, mind a nézők odáig vannak érte.

A Warner igen agresszív marketingkampánnyal támogatta meg A Lego kalandot, ami a terméket ismerve nem túl nagy meglepetés. A bemutatóra egyébként 3600-nál is több moziteremben mutatják be csak az USA-ban, ehhez jön mág a nemzetközi piac, szóval a hatvan millióból forgatott film akár az első hét végére elérheti az első 100 milliós bevételt. A filmben a sárga figuráknak többek között Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Ferrell és Will Arnett kölcsönözte a hangját.

A hétvége másik fontos bemutatója a Sony Műkicsvadászok című filmje, aminek berlini premierje félbeszakadt, amikor a nézőtéren valaki infarktust kapott. A háborús filmtől 24 millós bevételt várnak előzetesen, amivel simán befuthat a második helyre. A hétvége harmadik bemutatója, a Vámpírakadémia című timifilm nemigen fogja még a tízmillió dollárt sem elérni, ezzel csírájában fojtva el az esetleges franchise-álmokat.