Lehúzták a vécén a Legenda vagyok 2-t

2014.02.13. 17:23

Tavaly ilyenkor mi is megírtuk, hogy Will Smith-t komolyan érdekli a Legenda vagyok 2, de csak akkor, ha a nem túl ismert Arash Amel normális forgatókönyvet ír hozzá. Azóta viszont eltelt egy év, és semmi hír az évek óta lebegtetett folytatásról.

A 2007-es Legenda vagyok sztárforgatókönyvírója, Akiva Goldsman (aki most a Téli mese című filmjével haknizza körbe a világsajtót) viszont elmesélte az io9-nek, hogy neki lett volna ötlete egy folytatáshoz és egy előzményfilmhez is, de jelen állás szerint egyikből sem lesz mozifilm:

Sosem volt tervben a Legenda vagyok 2, bár tényleg írunk egy előzményt és egy folytatást. Az előzményfilm nagyon érdekes lett volna, bemutattuk volna, hogyan terjed el a vírus egy Hálaadás napi parádé alatt és aztán hogyan tizedeli meg a lakosságot. A fő téma egy Washingtonba vezető út lett volna, amely során még egy vámpírvírussal fertőzött elefánt is kitör az állatkertből!

A folytatásban Will Smith karaktere, Neville életben maradt volna - bár a néző később rájön, hogy azért, mert klónozták. Nagyon sok ötletet bedobtunk, és nagyon jó volt elhinni, hogy ezekből valamikor lehet mozifilm. Tényleg minden tőlünk telhetőt megpróbáltunk.

A posztapokaliptikus világ vámpírzombijai elleni harc 2007-ben 585,3 millió dollárt kaszált a pénztáraknál, és a Warner már az akkori dvd-kiadás idején is meglebegtette egy második rész lehetőségét, mivel berakta az extrák közé az eredeti, kevésbé nyálas-önfeláldozós befejezés. Ebből kiderült, hogy a vámpírzombik is érzelmekre képes, intelligens lények, csak egy kicsit megnyúlt az állkapcsuk és szeretnek ordítozni, Will Smith pedig nem is halt meg az ellenük vívott egyszemélyes háborúban.

Íme a moziváltozat vége és a folytatás lehetőségét nyitva hagyó, alternatív befejezés:

I Am Legend Ending
I Am Legend - alternatív befejezés