Hogyan szakítsunk filmcímekben?

2014.02.14. 13:51

Üldögélt már valamelyik étteremben úgy, hogy közben akaratlanul is szemtanúja lett egy szakításnak? A brooklyni POYKPAC nevű internetes társulatot megihlette a szituáció, ezért egy olyan kisfilmet forgattak, amiben a főszereplő pár szinte kizárólag filmcímekben kommunikál egymással – majd végül így is vet véget a romokban heverő kapcsolatnak. A rövidfilm közel négy perces hossza alatt mintegy 154 film címe hangzik el, olyanok, mint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Csúf igazság, a Miért nősültem meg?, a Találd ki, ki jön vacsorára, a Mindenképpen talán vagy a Micsoda nő

A kisfilmet Ryan Hunter írta, vágta és rendezte, ő alakítja a férfi főszerepet is. Partnere Jenn Lyon, aki feltűnt például a Törvény embere című sorozatban és a tavalyi, Al Pacino főszereplésével készült Phil Spector című filmben.

A Belated Media nevű mozis blog így lelkesedett a kisfilm iránt: "Nagyon hatásos! Biztosan hetekbe telt a megírása". A filmes saját maga reagált az elismerő szavakra. "Nem hetekbe, csak két hosszú, zaklatott lelkiállapotú napba, ami alatt legszívesebben az ablakon keresztül hajítottam volna ki a számítógépem, az IMDb-vel együtt" – írta.

Persze akadnak szkeptikusok is: "Érdekes ötlet, mégsem működik. Egészen borzasztó a párbeszéd, ha nem tudja az ember, mit akarnak tenni a szereplők" – írja az egyik YouTube-kommentelő.