Bosszúfilmet forgat Leonardo DiCaprio

2014.04.16. 08:38

A Wall Street farkasáért (is) Oscar-díjra jelölt színész Alejandro Gonzalez Inarritu rendező új filmjében, a The Revenant című thrillerben szerepel majd legközelebb. A forgatás a Hollywood Reporter szerint szeptemberben kezdődik. 

A film Michael Punke azonos című regényéből készül, és egy éppen az aranyásásba belekóstoló prémvadászról szól (DiCaprio), akit a vadonban megtámad és kis híján megöl egy medve. A sebesült férfit két másik találja meg, de ahelyett, hogy segítenének rajta, kirabolják és sorsára hagyják. Hősünkjet azonban igen kemény fából faragták, és csakazértis túlél, majd 560 kilométeren át gyalogol árkon-bokron át, hogy két rosszakarójának vérét ontsa.

Nem egy mai és történetét tekintve nem is korszakalkotó darabról van szó: Hollywoodban már tíz éve fejlesztik a forgatókönyvet, amihez egy időben Akiva Goldsmannk is volt köze, és Dave Rabe is írt belőle egy verziót. Inaritu már 2011-ben szerette volna leforgatni a filmet és meg is egyezett DiCaprióval és Sean Penn-nel, hogy szerepeljenek a projektben, de akkor nem jött össze a dolog.

Most viszont igen: a forgatókönyvet Mark L. Smith írta, Inarritu 2015 őszén szeretné a mozikban látni a filmet, amit a 20th Century Fox forgalmaz majd.