Fiatalkorú megerőszakolásával vádolják az X-Men rendezőjét

2014.04.17. 09:23

Egy fiatalkorú megerőszakolásával vádolják Bryan Singert, az X-Men-film rendezőjét, a The Wrap által megszerzett ügyvédi dokumentumok szerint. A felperes szerint Singer 1999-ben több alkalommal is megerőszakolta az akkor mindössze 17 éves Michael Egant. A dokumentumokban befolyásos hollywoodi alakok szexpartijairól írnak, bedrogoztatott és leitatott tinédzserekről, illetve halálos fenyegetésekről.

A tinédzser egy kaliforniai buliban ismerkedett meg a rendezővel Marc Collins-Rector házában, ami közismert volt a hatalmas orgiáiról. Egan modell illetve a színészi pályáról álmodozott, Collins-Rector és Singer pedig ezzel élt vissza. Annak ellenére, hogy Egan saját bevallása szerint heteroszexuális, a két férfi a házibuliban zaklatta, simogatta és orális szexre kényszerítette.

Egan rendszeres vendége volt a buliknak, a Digital Enterainment Networköt vezető Collins-Rector a karrierjéért cserében szexuális szolgáltatásokat várt el tőle a vendégek számára. Egy alkalommal fegyverrel is megfenyegette, hogy a családja sem lesz biztonságban, ha nem engedelmeskedik. Collins-Rectort egyébként 2004-ben bűnösnek találták öt fiatalkorú szexuális kihasználásában.

Singer Hawaiira is elvitte magával Egant, cserébe kisebb szerepet ajánlott neki az X-Menben és reklámfilmekben. Ott leitatta, bedrogozta és több alkalommal is megerőszakolta. A szerepekből végül semmi sem lett.

Az ügy egy hónappal az X-Men: Az eljövendő múlt napjainak premierje előtt robbant ki, Bryan Singer és a Fox egyelőre nem reagált a vádakra.