Az X-Men rendezője tagadja a molesztálást

2014.04.18. 15:01

Bryan Singer ügyvédje szerint egy szó sem igaz a rendező ellen indított támadásból, miszerint 1999-ben megerőszakolt egy 17 éves fiút, Michael Egant, akit a befolyásos hollywoodi nagykutyák szexpartiján drogoztatott be és itatott le, írja a Variety.

Az X-Men-filmek rendezőjének ügyvédje, Marty Singer szerint a 31 éves férfi története kitaláció, és a botrányt kirobbantó sajtótájékoztató miatt már kapcsolatba is lépett Michael Egan ügyvédjével, a szexuális bűnügyekre specializálódott Jeff Hermannal, mivel szerinte az ott elhangzottak

csak rosszindulatú vádaskodások és abszurd rágalmak.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Michael Egan állítása szerint egy kaliforniai buliban ismerkedett meg az akkor 34 éves Bryan Singer rendezővel Marc Collins-Rector házában, ami közismert volt a hatalmas orgiáiról. Egan modellkarrierről és színészi pályáról álmodozott, Collins-Rector és Singer pedig ezzel élt vissza. Annak ellenére, hogy Egan saját bevallása szerint heteroszexuális, a két férfi a házibuliban leitatta, kokainfogyasztársa buzdította, zaklatta, simogatta és orális szexre kényszerítette.

Bryan Singer
Bryan Singer

Egan rendszeres vendége volt a buliknak, a Digital Enterainment Networköt vezető Collins-Rector a karrierjéért cserében szexuális szolgáltatásokat várt el tőle a vendégek számára. Egy alkalommal fegyverrel is megfenyegette, hogy a családja sem lesz biztonságban, ha nem engedelmeskedik. Collins-Rectort egyébként 2004-ben bűnösnek találták öt fiatalkorú szexuális kihasználásában.

Mit csinált eddig Michael Egan?

A 31 éves férfi az elmúlt két évet leszámítva folyamatosan ivott, de az alkoholizmusából mára sikeresen kigyógyult. 11 hónapja indulatkezelő terápiákra jár. 

Singer Hawaiira is elvitte magával Egant, cserébe kisebb szerepet ajánlott neki az X-Menben és reklámfilmekben. Ott leitatta, bedrogozta és több alkalommal is megerőszakolta, a szerepálmokból pedig végül nem lett semmi.

Már az FBI is nyomoz

A Los Angeles-i rendőrség (azaz a filmekben is gyakran szereplő LAPD) szóvivője, Andrew Smith alezredes bejelentette: visszakeresik a régi, 1999-es iratokat, és a rendőrség az FBI-t is bevonta a nyomozásba, mivel állítólag Marc Collins-Rector ügyében annak idején bizonyítékokat tartottak vissza.

De miért csak most jelentkezett Egan a vádakkal?

  • a férfi most azt mondja, már 1999-ben is feljfelentést tett Synger ellen, ahol közölte: sosem vállalta önként a szexuális játékokat, erre mindig Syngerék kényszerítették, viszont szerinte 1999 végén és 2000 elején a hatóságok nem voltak hajlandóak foglalkozni az ügyével
  • viszont egy hónap múlva itt az új X-Men-film, Az eljövendő múlt napjai, ami maitt mindenki eleve Bryan Singerre figyel