Nyáron mutatják be a posztapokaliptikus tini sci-fik ősanyját

2014.04.22. 14:57

A The Giver című új film egy 1993-as, kifejezetten gyerekeknek (8–12 év között ajánlják) írott disztópia nyomán született, amiről nyugodtan mondhatjuk hogy a mozikban most divatos posztapokaliptikus tini sci-fi hullám elindítója volt. Ha nincs a The Giver, nincs Éhezők viadala, Csontváros, Beavatott és Az útvesztő sem – éppen ezért lesz érdekes megnézni, mire megy a film a meglehetősen telített piacon.

A Jeff Bridges, Katie Holmes, Alexander Skarsgård, Taylor Swift, Meryl Streep és Brenton Thwaites főszereplésével készült filmben egy 12 éves fiú történetét ismerjük meg, aki egy utópisztikus, de szürke, konformitásra építő társadalomba él, ahol semmi izgalom, a normálistól eltérő dolog nincsen. Amikor őt választják ki a The Receiver, azaz A Fogadó szerepére, így ő lesz az, aki a társadalom kollektív emlékezetét őrzi majd, akkor érti csak meg, micsoda sötét titkok lapulnak a múltban, és ezek mekkora veszélyt jelentenek a jelenre.

The Giver

A regénynek született három folytatása, melyek ugyan nem kapcsolódnak szervesen egymáshoz, de egy ügyes forgatókönyvírónak ez nem jelenthet akadályt, szóval ha az augusztus 15-én bemutatott film kasszasiker lesz, semmi akadálya, hogy franchise legyen belőle.